Deserturi

#tigaie clatite # termospot #tefal #clatite

Cum sa faci cele mai gustoase clatite

Secretul unor clatite delicioase nu sta doar in umplutura sau in aluat, ci si in ustensilele cu care pregatesti acest preparat atat de popular. O spun bucatari cunoscuti, bloggeri din domeniul culinar si nu numai. 

Si nu doar o spun, ci o si demonstreaza. Ieri, cu ocazia lansarii Campaniei Tefal "Fabrica de clatite", Cristina Mazilu de la Chez Mazilique a facut o demonstratie in acest sens. Reteta pentru aluatul de clatite este cat se poate de simpla: pentru 4-5 clatite frantuzesti amestecati 100 de grame de faina, cu doua oua, un praf de sare si apoi adaugati treptat 300 ml de lapte. 

Umplutura este la alegere, dar, pentru variatie, Mazilique a propus ceva aparte: clatite umplute cu avocado (o jumatate, taiat cuburi), sunca de curcan taiata cubulete si niste branza Gouda. Un deliciu! 

Produsele Tefal se deosebesc prin tehnologia exclusiva Thermo-Spot™, care iti indica momentul cand tigaia ajunge la temperatura optima pentru a incepe sa gatesti, dar si prin combinatia unica dintre o baza groasa anti-deformare si o suprafata antiaderenta durabila pentru o tigaie care rezista de 2 ori mai mult.

Pentru toti iubitorii de dulce, si nu numai, Tefal lanseaza Campania nationala ˝Fabrica de clatite˝. Daca iti plac clatitele, trebuie sa ai cea mai buna tigaie cu care sa le realizezi si niciuna nu se compara cu cea de la Tefal. La fel ca toate tigaile Tefal, si cele pentru clatite dispun de indicatorul exclusiv de temperatura Thermo-Spot™.  Si le gasesti atat cu invelis interior antiaderent, cat si cu invelis interior ceramic.  

Superlativul in bucatarie se demonstreaza si prin reinventarea retetelor. Tefal si-a dorit sa-ti demonstreze cum o reteta simpla, cum sunt clatitele, se poate transforma intr-o adevarata delicatesa, daca esti putin creativ si ai tigaia potrivita. De aceea, lanseaza Turneul Clatitelor – un eveniment creat din dorinta de a-ti rasfata papilele gustative cu un desert simplu adus la nivel gourmet. Acesta se va desfasura in ultimele trei weekenduri din luna martie (14-15, 21-22, 28-29 martie), in urmatoarele restaurante participante:

  • SIMBIO - Adresa: Str. Negustori nr.26
  • LUDIC - Adresa: Str. Aaron Florian nr. 3A
  • COFTALE - Adresa: Str. Profesor Stefan Mihaileanu nr.42
  • MODELIER - Adresa: Str. Duzilor nr.12
  • GRAM Bistro - Adresa: Bld. Nicolae Titulescu nr.4-8
  • ACUARELA BUFET - Adresa: Str. Gina Patrichi nr. 3

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului