Deserturi

#clatite #retete #deserturi #retete valentine`s day #capsuni

Cum sa faci clatite de Valentine's Day

Daca de Valentine's Day vrei sa incepi ziua frumos, pregateste la micul dejun cateva clatite in forma de inima. Persoana iubita va aprecia in mod cert gestul tau.

Pentru acest preparat ai nevoie de o forma de prajituri ca o inima, facuta din inox, ca o rama. In interiorul acesteia poti pune orice compozitie astfel incat, la final, preparatul sa aiba forma de inima. Un astfel de produs costa pe piata in jur de 30 lei.

Iata cum poti face clatite de Valentine's Day pe gustul tau:

1. Alege ingredientele pentru clatite

Pregateste ingredientele din care sa faci clatite, apoi, pentru umplutura, foloseste capsuni congelate, sos de capsuni si frisca sau alte ingrediente pentru decorare.

2. Pregateste clatitele

Trebuie sa faci clatite americane , groase, pentru a le putea taia in forma de inima si a obtine niste inimioare ferme. Pentru acest lucru trebuie sa amesteci laptele cu otetul intr-un castron, apoi sa amesteci in alt recipient faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adauga un ou si niste unt in lapte, dupa care adauga compozitia uscata in cea cu lapte si amesteca foarte bine. Toarna clatitele in tigaia incinsa si lasa-le sa se faca.



Foto: inthesesmallmoments.com

3. Pregateste sosul pentru clatite

Amesteca sosul de capsuni cu capsunile proaspete.

4. Aranjeaza clatitele

Dupa ce clatitele s-au mai racit putin, taie-le cu forme de prajituri in forma de inima si aranjeaza-le pe un platou. Toarna peste ele sosul de capsuni, apoi adauga frisca. Adauga in jurul clatitelor cateva capsuni taiate in jumatate, cu partea taiata in sus, aceasta avand o forma ca o inimioara.

Poti pregati clatitele si cu alte ingrediente, precum banane taiate in diverse forme, sos de ciocolata, fructe de padure sau bombonele colorate decorative, folosite pentru prajituri. Aceste aranjamente dau un aer festiv preparatului de baza si il fac mai gustos. Daca ai un tub pentru decorat cu frisca, poti scrie pe clatite un mesaj de dragoste, special pentru persoana iubita.

Foto: savoringthethyme.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului