Deserturi

# islere cu ciocolata # islere cu nuca # reteta islere #islere

Cum sa prepari acasa islere cu nuca, umplute cu crema de ciocolata

Islerele sunt deserul preferat de multe persoane. Cele mai apreciate sunt insa islerele cu crema de ciocolata. Islerele sunt usor de preparat chiar si de amatrori si va rezulta un desert exceptional pe care toata lumea il va aprecia.

Ingrediente pentru islere

Pentru islere:

  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g nuca macinata
  • 200 g unt
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

  • 2 oua intregi
  • 90 g zahar praf
  • 50 g ciocolata menaj
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurite esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • coaja rasa de la o portocala

Glazura:

  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt

Cum se prepara islerele

Aluatul pentru islere este foarte usor de preparat. Se adauga intr-un castron faina, zaharul pudea, nuca macinaa, untul la temperatura camerei si plicul de zahar vanilat. Se framanta totul usor pana obtii un aluat nelipicios.

Inveleste apoi aluatul in folie alimentara si da-l la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza una sau doua tavi cu hartie de copt.

Scoate aluatul din cuptor, intinde-l cu grija pentru a obtine o foaie cu grosimea de 1,5cm si taie apoi islerele cu un pahar sau o forma rotunda. Asaza fursecurile in tava si si coace-le timp de 15 minute sau pana se rumenesc usor.

Cand islerele sunt gata, se scot din tava si se lasa la racit pana ajung la temperaura camerei.

Intre timp se prepara crema. Se pun ouale, zaharul, laptele, vanilia, ciocolata si coaja de portocala intr-un vas si se amesteca bine. Se asaza apoi pe baie de abur si se continua sa se amestece pana cand compozitia se ingroasa putin. Cand devine ca o budinca se ia de pe foc si se lasa la racit. Se mai amesteca din cand in cand pentru a preveni formarea unei pojghite la suprafata.

Cand s-a racit se pune untul (la temperatura camerei) intr-un bol pentru mixer si se amesteca pana cand devine spumos. Se adauga treptat cate o lingura din compozitia de ciocolata in unt si se mizeaza foarte bine.

Se impart islerele in doua. Pe o parte dintre ele se pune cate o lingurita de crema si se intinde cu grija pe toata suprafata. Se asaza apoi un isler fara crema deasupra.

Dupa ce ai terminat de pus crema in islere prepara glazura amestecand intr-o oala mica zaharul, pudra de cacao si laptele. Amesteca bine si pune totul pe foc pana cand zaharul se dizolva complet. Adauga apoi untul si adu totul la punctul de fierbere. Lasa glazura la racit, timp in care se mai amesteca din cand in cand.

Se decoreaza apoi fiecare isler cu glazura, dupa preferinta. Poti fie sa le inmoi in glazura, fie sa torni desupra fiecaruia care putina glazura astfel incat sa acoepri toata suprafata sau doar sa formezi un model.

Sursa foto: stirileprotv.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.