Deserturi

#biscuiti oreo homemade #biscuiti oreo de casa #biscuiti oreo #deserturi

Cum sa prepari biscuiti Oreo acasa

Cei mici adora biscuitii Oreo. Pentru a-i feri insa de conservantii pe care acestia ii contin, poti opta pentru a-i prepara acasa. Este o reteta simpla, insa va trebui sa ai putina rabdare.

Ingrediente pentru biscuitii Oreo

Pentru biscuiti

  • 250g unt, la temperatura camerei
  • 200g zahar
  • 1 ou
  • o fiola esenta de vanilie
  • 260g faina
  • 100g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 125g unt, la temperatura camerei
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de frisca lichida
  • o fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 400-450g de zahar pudra

Cum se prepara biscuitii Oreo

Intr-un castron pentru mixer adauga untul si zaharul si mixeaza-le foarte bine pana obtii o spuma. Incorporeaza oul, esenta de vanilie si sarea.

Intr-un alt vas amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporeaza treptat aceasta compozitie in cea preparata anterior, continuand sa mixezi la viteza mica. Cand ai obtinut un aluat omogen, imparte-l in doua si lasa-l la frigider minim doua ore. Intinde-l apoi pe masa presarata cu putina faina. Aluatul trebuie sa aiba aproximativ 1 cm inaltime. Taie cu paharul biscuitii. Procedeaza la fel pana termini tot aluatul.

Coace biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 12-15 minute, la foc potrivit.

Intre timp prepara crema. Adauga untul, laptele, frisca, esenta de vanilie si sarea si mixeaza totul foarte bine. Adauga apoi treptat zaharul.

Cand biscuitii s-au racit complet, adauga crema cu ajutorul unui pos si lipeste-i unul de altul.

Sursa foto: blessthismessplease.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului