Ingrediente pentru biscuitii Oreo
Pentru biscuiti
- 250g unt, la temperatura camerei
- 200g zahar
- 1 ou
- o fiola esenta de vanilie
- 260g faina
- 100g cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Pentru crema
- 125g unt, la temperatura camerei
- 1 lingura de lapte
- 1 lingura de frisca lichida
- o fiola esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 400-450g de zahar pudra
Cum se prepara biscuitii Oreo
Intr-un castron pentru mixer adauga untul si zaharul si mixeaza-le foarte bine pana obtii o spuma. Incorporeaza oul, esenta de vanilie si sarea.
Intr-un alt vas amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporeaza treptat aceasta compozitie in cea preparata anterior, continuand sa mixezi la viteza mica. Cand ai obtinut un aluat omogen, imparte-l in doua si lasa-l la frigider minim doua ore. Intinde-l apoi pe masa presarata cu putina faina. Aluatul trebuie sa aiba aproximativ 1 cm inaltime. Taie cu paharul biscuitii. Procedeaza la fel pana termini tot aluatul.
Coace biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 12-15 minute, la foc potrivit.
Intre timp prepara crema. Adauga untul, laptele, frisca, esenta de vanilie si sarea si mixeaza totul foarte bine. Adauga apoi treptat zaharul.
Cand biscuitii s-au racit complet, adauga crema cu ajutorul unui pos si lipeste-i unul de altul.
Sursa foto: blessthismessplease.com