Ingrediente pentru crema de zahar ars
- 250g zahar pentru topit
- 1 litru lapte
- 8 oua
- 60g zahar pentru crema
- coaja rasa de la o lamaie
- semintele de la o pastaie de vanilie
- un praf de sare
Cum se prepara crema de zahar ars
Intr-o cratita incapatoare pune zaharul la topit, avand grija sa nu-l arzi, deoarece devin amar. Stinge focul si roteste oala astfel incat acesta sa acopere complet peretii cratitei. Las-o sa se raceasca complet, pana ce zaharul se intareste si nu mai frige. Vei vedea ca va incepe sa se crape. Nu te speria, este normal.
Cand zaharul s-a racit, incinge cuptorul la 200oC.
Intr-un bol incapator mixeaza ouale cu zaharul pana devin foarte pufoase. Adauga apoi vanilia, sarea si coaja de lamaie. Continua sa mixezi, incorporand treptat laptele.
Toarna amestecul in oala, peste zaharul ars si coace totul timp de 15 minute la 200oC, apoi coboara temperatura cuptorului la 180oC si mai lasa crema la opt timp o ora, pana cand compozitia este ferma.
Cum se serveste crema de zahar ars
Crema de zahar ars se serveste rece, de la frigider.
Sursa foto: lauraadamache.ro