Deserturi

#zahar ars #retete desert #crema de zahar ars #desert

Cum sa prepari cea mai buna crema de zahar ars! Prajitura ideala pentru zile caniculare

Nimic nu poate fi mai placut decat sa te delectezi cu o portie de crema de zahar ars in zilele caniculare. Este usoara, racoroasa si iti potoleste pofta de dulce. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente pentru crema de zahar ars

  • 250g zahar pentru topit
  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 60g zahar pentru crema
  • coaja rasa de la o lamaie
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepara crema de zahar ars

Intr-o cratita incapatoare pune zaharul la topit, avand grija sa nu-l arzi, deoarece devin amar. Stinge focul si roteste oala astfel incat acesta sa acopere complet peretii cratitei. Las-o sa se raceasca complet, pana ce zaharul se intareste si nu mai frige. Vei vedea ca va incepe sa se crape. Nu te speria, este normal.

Cand zaharul s-a racit, incinge cuptorul la 200oC.

Intr-un bol incapator mixeaza ouale cu zaharul pana devin foarte pufoase. Adauga apoi vanilia, sarea si coaja de lamaie. Continua sa mixezi, incorporand treptat laptele.

Toarna amestecul in oala, peste zaharul ars si coace totul timp de 15 minute la 200oC, apoi coboara temperatura cuptorului la 180oC si mai lasa crema la opt timp o ora, pana cand compozitia este ferma.

Cum se serveste crema de zahar ars

Crema de zahar ars se serveste rece, de la frigider.

Sursa foto: lauraadamache.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.