Ingrediete pentru placinta cu dovleac
Pentru crusta:
- 2 cani faina
- ½ lingurita sare
- 2/3 cana grasime (untura)
- ¼ cana apa
Pentru umplutura:
- 2 cani piure de dovleac
- 2 oua
- 1 ½ cana smantana
- ½ cana zahar
- 1/3 cana zahar brun
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita ghimbir macinat
- ¼ lingurita nucsoara macinata
- ¼ lingurita cuisoare
- ¼ lingurita sare
Cum se prepara placinta cu dovleac
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Prima oara se prepara crusta. Adauga faina si sarea intr-un castron. Adauga grasimea, apa si amesteca usor cu o furculita. Ai grija sa nu amesteci foarte mult ingredientele pentru ca altfel crusta va iesi prea tare. Din aluatul rezultat modeleaza doua bile, una de 2/3 din aluat si alta de 1/3.
Ia bucata mai mare si intinde-o intr-o tava de placina cu diametrul de 9″. Bucata mai mica de aluat pune-o deoparte (o vei folosi mai tarziu pentru a decora placina).
In prima faza, va trebui sa pui la cuptor doar crusta pentru 20 de minute. Ca sa faci acest lucru, pune peste aluatul intins in tava o bucata de hartie de copt si asaza peste acesta orez pentru ca crusta sa nu se umfle in timpul in care sta la cuptor. Cand crusta este gata, scoate-o din cuptor si scade temperatura la 170-180 de grade Celsius.
Realizeaza decoratiunile din aluat pentru placina
Din aluatul care a ramas poti sa faci cateva decoratiuni de Halloween pentru placina cu dovleac. Foloseste forme de fursecuri pentru a decupa diferite fiurine din aluat. De preferat este sa rezulte decoratiuni de sezon: mini dovleci, fantome, etc.
Prepara umplutura:
In timp ce crusta este la cuptor, prepara umplutura pentru placinta.
Intr-un bol bate ouale, adauga piureul de dovleac, smantana, zaharul, condimentele si amesteca pana cand se omogenizeaza.
Toarna amestecul peste crusta care trebuie sa fie inca fierbinte.
Acum este momentul sa decorezi placinta. Pune formele decupate peste umplutura, in felul in care doresti. Pune apoi tava in cuptor pentru 35-40 de minute sau mai mult daca este nevoie. Vei sti ca umplutura este gata atunci cand misti tava iar mijlocul placintei se misca asemenea gelatinei.
Lasa placinta sa se raceasca complet inainte de a o manca. Poate fi servita cu inghetata sau cu frisca.
Sursa foto: aprettylifeinthesuburbs.com