Deserturi

#retete traditionale romanesti #retete deserturi #deserturi #lapte de pasare #desert

Cum sa prepari cel mai bun lapte de pasare! Reteta care-ti va aminti de copilarie

Laptele de pasare este un desert usor de preparat ce poate fi apreciat de intreaga familie. Acesta este perfect in zilele mohorate si reci de weekend. Invata si tu cum sa prepari desertul copilariei.

Ingrediente pentru laptele de pasare

  • 350 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 baton de vanilie
  • 120 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala sau o lamaie
  • un praf de sare

Cum se prepara laptele de pasare

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol pentru mixer adauga albusurile si un praf de sare. Bate-le spuma tare, apoi incorporeaza pe rand, trei linguri de zahar, mixand foarte bine dupa fiecare lingura.

Pune laptele la fiert alaturi de batonul de vanilie, intr-o oala incapatoare.

In timp de laptele fierbe, intr-un bol, adauga galbenusurile si mixeaza-le cu restul de zahar si cu un praf de sare pana obtii o compozitie spumoasa, albicioasa.

Cand laptele incepe sa fiarba, da focul la minim si, cu ajutorul unei linguri ia adauga spuma de albus in acesta. Lasa albusul sa fiarba pana este bine facut, apoi, cu ajutorul unei strecuratoare, scoate cuiburile intr-un castron. Repeta pana cand termini tot albusul.

Cand ai terminat de fiert cuiburile, lasa laptele sa se raceasca usor apoi adauga-l treptat peste galbenusuri. Amesteca bine si pune totul la fier, la foc mic, pana incepe sa se ingroase usor. In tot acest timp amesteca bine cu ajutorul unui tel. Stinge focul si aduga coaja de portocala sau lamaie. Amesteca bine si lasa laptele de pasare sa se raceasca pana cand nu mai este fierbinte, apoi adauga-l peste cuiburile de albus.

Cum se serveste laptele de pasare

Serveste laptele de pasare cald sau rece, dupa preferinte. Daca esti la dieta sau ti se pare ca reteta are foarte mult zahar poti scadea din cantitatea acestuia. In momentul servirii poti presara putina scortisoara pe deasupra.

Sursa foto: gustos.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.