Deserturi

# sfaturi preparare clatite americane # preparare clatite # clatite americane #clatite

Cum sa prepari cele mai bune clatite americane

Clatitele reprezinta desertul preferat ale multor oameni. Pot fi consumate fie la micul dejun cu diverse topping-uri, fie in orice alt moment al zilei, in care vrei sa te rasfeti. Exista numeroase retete de clatite, insa cele americane sunt cele mai bune si mai apreciate in intreaga lume.

Daca si tie iti plac clatitele americane si vrei sa stii cum sa le prepari pe cele mai bune, citeste sfaturile de mai jos si vei deveni un adevarat maestru in arta pregatirii acestor delicii.

Care este secretul unor clatite foarte bune?

Secretul pastrat cu sfintenie de bucatari, pentru obtinerea celor mai gustoase si pufoase clatite americane este laptele batut. Acesta fragezeste aluatul si clatitele vor fi gustoase si pufoase. De asemenea, trebuie redusa cantitatea de praful de copt si adaugat un pic de bicarbonat de sodiu.

Cum prepari clatitele americane?

Este cu adevarat simplu! Tot ce trebuie sa faci este sa nu amesteci excesiv ingredientele umede cu cele uscate. Vei avea nevoie de doua boluri separate: in unul se mixeaza foarte bine toate ingredientele umede, iar in celalalt ingredientele uscate.

La final, ingredientele uscate se adauga peste cele umede si se amesteca usor, cu lingura, pana cand faina se incorporeaza bine in aluat. Nu mai mult de 30 de seunde.

Se pot face clatite fara oua?

Da, se pot face adaugand in plus, o jumatate de lingurita de praf de copt si o patrime de cupa de lapte. Astfel aluatul poate sa fie turnat in tigaie si isi va mentine forma, fara a se sfarama in timpul intoarcerii.

Se pot face clatite fara lapte?

Lichidul pe care il folosesti poate sa fie lapte, cafea sau suc, in functie de preferintele tale. Deci, poti sa decizi sa elimini in totalitate laptele din clatitele pe care le gatesti. O alta posibilitate este sa adaugi lapte vegetal.

Ce altceva pot adauga in aluat?

Poti sa pui in aluatul de clatite mure, capsuni, banane, diverse tipuri de nuci taiate, suc de lamaie sau branza, daca vrei sa prepari clatite sarate.

Reteta de clatite americane

Ingrediente:

  • faina
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite jumatate de praf de copt
  • Sare
  • 1 cupa si un sfert de lapte batut
  • 3 lingurite de unt topit
  • 1 ou mare

Preparare:

Intr-un bol mare se adauga faina, zaharul, praful de copt si sarea. In alt bol se adauga galbenusul, untul topit si laptele si se mixeaza bine. Separat se bat albusurile spuma. Se adauga amestecul de faina peste cel de lapte cu ou si se amesteca usor pana cand este aproape integrat, apoi se adauga albusurile batute spuma si se continua sa se amestece foarte bine pana la omogenizare, insa nu trebuie sa se depaseasca un minut de amestecare.

Se pune la incins o tigaie nonaderenta si se toarna cate jumatate de polonic de aluat. Dupa doua minute, se intoarce pe parte cealalta si se mai lasa la copt timp de doua minute.

Daca nu ai o tava antiaderenta, va trebui sa o ungi cu putin ulei sau unt pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.

Sursa foto: pixabay.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.