Deserturi

#clatite cu afine # preparare clatite # clatite americane #clatite

Cum sa prepari cele mai bune clatite americane cu afine

Clatitele americane cu afine sunt perfecte pentru diminetile reci de toamna sau de iarna. Se prepara usor si pot fi savurate imediat, alaturi de toppingul preferat, si o cana de cafea sau de ceai, dupa preferinte.

Ingrediente pentru clatite americane cu afine

  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 200 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 2 linguri de zahar
  • 100 g afine
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la jumatate de portocala
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • putin unt

Cum se prepara clatitele americane cu afine

Intr-un vasadauga faina, praful de copt, bicarbonatul, si zaharul si amesteca foarte bine.

Separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adauga un praf de sare si mixeaza foarte bine, pana obtii o spuma foarte tare.

Bate apoi si galbenusurile bine, pana devin spumoase si adauga peste acestea laptele si uleiul.

Adauga apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie si de portocala. Amesteca pentru omogenizare.

Incorporeaza treptat amestecul cu faina peste cel de galbenus si lapte. Adauga apoi albusurile batute spuma peste acestea, amestecand usor pentru a nu sparge bulele de aer. La final adauga afinele.

Pune la incins o tigaie nonaderenta. Unge tigaia cu putin unt topit, cand aceasta este incinsa. Toarna cu polonicul din compozitia pentru clatite si lasa clatita sa se coaca pana incepe sa formeze mici bule de aer la suprafata, iar partea de jos se desprinde cu usurinta si este rumena. Intoarce clatita pe cealalta parte si continua sa o coci pana se rumeneste.

Procedeaza la fel si cu restul clatitelor, pana termini compozitia.

Cum se servesc clatitele americane cu afine

Serveste clatitele cu afine alaturi de toppingul preferat sau alaturi de fructe proaspete de sezon.

Sursa foto: unsplash.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.