Deserturi

#gogosi tavalite in scortisoara #retete gogosi #gogosi

Cum sa prepari cele mai bune gogosi tavalite in scortisoara

Gogosile tavalite in scortisoara sunt foarte pufoase si ti se topesc in gura. Te vei indragosti de ele de la prima imbucatura si iti garantam ca nu vei dori sa te mai opresti din mancat.

 

Ingrediente pentru gogosile tavalite in scortisoara

  • 250g faina
  • 30g unt
  • 100 ml lapte cald
  • 1 ou
  • ½ cubulet de drojdie proaspata
  • 40g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 50 ml apa calda
  • un praf de sare
  • ½ cana alb
  • 1 lingurita de scortisoara

Cum se prepara gogosile tavalite in scortisoara

Intr-un castron sfarama drojdia si adauga cele 40 de grame de zahar, dar si zaraul vanilinat. Toarna trepatat apa si amesteca pana obtii o compozitie omogena.

Separat, intr-un castron pentru mixer adauga untul si mixeaza bine pana obtii o crema spumoasa. Incorporeaza ouale in compozitie si adauga sarea si coaja de porocale. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena apoi toarna amestecul de drojdie si laptele. La final incorporeaza treptat faina.

Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Intinde aluatul si taie gogosile. Prajeste-le in ulei incins.

Scoate gogosile pe un prosop de bucatarie de unica folosinta pentru a elimina surplusul de grasime.

Intr-o farfurie adauga zaharul alb si scortisoara si amesteca bine. Tavaleste gogosile prin acest amestec cat sunt calde.

Cum se servesc gogosile tavalite in scortisoara

Gogosile tavalite in scortisoara sunt excelente alaturi de o cana de cafea sau de ceai.

Sursa foto: biggerbolderbaking.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.