Ingrediente:
- 1 cubulet mic de drojdie
- 1/2 cana apa incalzita
- 2 cani unt topit
- 3 linguri ulei de cocos
- 2 linguri zahar
- 2 cani faina integrala
- 1/2 cana fulgi de ovaz
- 4 albusuri
- 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare fina
- ulei de floarea soarelui
Cum se prepara
In apa calda adauga drojdia si amesteca bine pana se dizolva. Las-o sa stea asa timp de cinci minute. Vei observa ca va incepe sa creasca.
Adauga peste untul, uleiul de cocos, zaharul, un praf de sare si faina si amesteca pana la omogenizare.
Acopera valul si lasa totul la frigider pana a doua zi.
In cea de-a doua zi pune aparatul de waffle la incalzit. Bate albusurile spuma, cu putina sare.
In compozitia care a stat peste noapte la frigider adauga ovazul. Dupa ce s-a incorporat adauga usor albusurile, avand grija sa obtii o compozitie spumoasa.
Unge aparatul de waffle cu putin ulei si adauga cate putin din compozitie (cantitatea difera in functie de capacitatea aparatului). Coace-le bine si serveste-le calde sau reci alaturi de toppingul dorit.
Sursa foto: pexels.com