Deserturi

#briose rapide # retete briose #deserturi #briose #dulciuri

Delicii de post: 3 retete de briose gata in mai putin de 30 de minute

Briosele nu au voie sa lipseasca din meniul tau in post! Exista o sumedenie de retete vegane, cu fructe si alte ingrediente delicioase cu care merita sa te rasfeti in aceasta perioada, fara a fi nevoie sa folosesti oua, unt, lapte sau produse "de dulce" in compozitia lor. Iata trei sortimente savuroase, pe gustul oricui, care se prepara in mai putin de jumatate de ora!

1. Briose de post cu banane si nuci

Ingrediente:

  • 2 cani de faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana de ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)
  • 1 cana de piure de banane
  • 4 linguri de apa calda
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 linguri lapte de migdale
  • 3/4 cana nuci macinate

Mod de preparare:

Amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, sarea, zaharul si bicarbonatul. Adauga, pe rand, uleiul, piureul de banane, apa, laptele, extractul de vanilie si nucile. Amesteca bine aluatul, apoi toarna-l in forme de briose. Baga briosele in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Sursa foto: Johnshopkins.collegiatelink.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului