Ingrediente
- o cana si jumatate de zahar
- o cana ulei
- 3 oua
- 550 g de dovleac (piure)
- 3 de cani faina
- 3 lingurite scortisoara
- o lingurita nucsoara
- o lingurita bicarbonat
- jumatate de lingurita sare
- jumatate de lingurita praf de copt
- o cana alune pisate
Mod de preparare
Intai de toate trebuie sa preincalzesti cuptorul bine, iar dupa aceea sa ai pregatite doua forme de chec (pe care le-ai tapetat).
Intr-un vas mixezi zaharul cu uleiul. Dupa ce acestea s-au omogenizat adaugi piureul de dovleac si ouale. Intr-un al vas cerni faina peste care vei pune mirodeniile, praful de copt si bicarbonatul. Pui jumatate din faina peste compozitia cu piureul de dovleac. Dupa ce ai incorporat bine pui si a doua jumatate, iar la final adaugi alunele si omogenizezi compozitia.
Acum nu iti ramane decat sa imparti aluatul in doua parti egale si sa le pui in tavile pe care le-ai tapetat mai devreme. Lasa checurile la cuptor pana cad trec testul cu scobitoarea. Dupa ce s-au facut lasa-le sa se racoreasca timp de 10-15 minute.
Sursa foto: lauraadamache.ro