Jubileul cu cirese este un desert clasic, racoritor si energizant care se pregateste foarte usor.
Ingrediente pentru jubileu cu cirese
- 1/2 ceasca de zahar
- 2 linguri de amidon din porumb
- 1/4 ceasca de apa
- 1/4 ceasca de suc de portocale
- 450 g de cirese negre mari
- 1/2 lingurita de coaja rasa de portocala
- 1/4 lingurita de sirop de cirese
- 1/4 ceasca de coniac
- 3 cesti de inghetata de vanilie
Cum se prepara jubileul de cirese
Amesteca zaharul cu amidonul din porumb intr-o cratita si adauga apa si sucul de portocale. Fierbe amestecul la foc mediu si incorporeaza ciresele si coaja de portocale. Mai fierbe-le timp de 10 minute la foc mic. Dupa ce ai luat cratita de pe foc, adauga siropul de cirese si coniacul si flambeaza toppingul cu un chibrit lung.
Asaza inghetata in boluri si adauga toppingul de cirese deasupra.
Cum se serveste jubileul de cirese
Toppingul cald va topi inghetata, asa ca ar fi bine sa consumi cat mai repede acest desert. Il poti asocia cu o bautura aperitiv sau cu un cocktail usor, precum Campari Orange.
Sursa foto: thedailymeal.com