Ingrediente pentru cubulete canadiene
Pentru aluat:
- 1 ceasca de faina
- doua linguri de zahar
- 1/2 ceasca de unt
- 1/3 ceasca de dulceata de zmeura
Pentru crema:
- 2/3 ceasca de zahar
- 1/2 ceasca de unt
- doua oua
- 2/3 ceasca faina de orez
- colorant alimentar rosu
Pentru glazura:
- doua cesti de zahar
- 1/3 ceasca de unt
- 1 lingura de lapte
- 1 lingurita de sirop de artar
Cum se prepara cubuletele canadiene
Amesteca o ceasca de faina cu doua linguri de zahar si cu 1/2 ceasca de unt si intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-l timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasa-l la racit 15 minute. Acopera-l cu dulceata de zmeura si pune-l din nou la copt la o temperatura de 190 de grade.
Amesteca zaharul si 1/2 ceasca de unt si incorporeaza ouale si apoi faina de orez si colorantul alimentar. Intinde crema peste dulceata de zmeura si coace din nou prajitura timp de 30 de minute. Las-o sa se raceasca complet.
Amesteca zaharul pentru glazura cu untul, cu ajutorul unui mixer. Incorporeaza laptele si siropul de artar si intinde glazura peste prajitura.
Cum se servesc cubuletele canadiene
Dupa ce ai lasat prajitura la racit, divizeaz-o in cubulete de marimea dorita si serveste-le alaturi de un milkshake cu fructe de padure.
Sursa foto: cremecatering.blogspot.com