Deserturi

#desert #retete desert #cubulete canadiene

Desert apetisant: cubulete canadiene savuroase!

Cubuletele canadiene sunt delicioase, iar aspectul lor asemanator steagului Canadei te vor duce cu gandul la ordinea si calmul acestei tari. Iar daca ai un prieten canadian, aprecierile de care te vei bucura sunt cu atat mai multe.

Ingrediente pentru cubulete canadiene

Pentru aluat:

  • 1 ceasca de faina
  • doua linguri de zahar
  • 1/2 ceasca de unt
  • 1/3 ceasca de dulceata de zmeura

Pentru crema:

  • 2/3 ceasca de zahar
  • 1/2 ceasca de unt
  • doua oua
  • 2/3 ceasca faina de orez
  • colorant alimentar rosu

Pentru glazura:

  • doua cesti de zahar
  • 1/3 ceasca de unt
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingurita de sirop de artar

Cum se prepara cubuletele canadiene

Amesteca o ceasca de faina cu doua linguri de zahar si cu 1/2 ceasca de unt si intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-l timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasa-l la racit 15 minute. Acopera-l cu dulceata de zmeura si pune-l din nou la copt la o temperatura de 190 de grade.

Amesteca zaharul si 1/2 ceasca de unt si incorporeaza ouale si apoi faina de orez si colorantul alimentar. Intinde crema peste dulceata de zmeura si coace din nou prajitura timp de 30 de minute. Las-o sa se raceasca complet.

Amesteca zaharul pentru glazura cu untul, cu ajutorul unui mixer. Incorporeaza laptele si siropul de artar si intinde glazura peste prajitura.

Cum se servesc cubuletele canadiene

Dupa ce ai lasat prajitura la racit, divizeaz-o in cubulete de marimea dorita si serveste-le alaturi de un milkshake cu fructe de padure.

Sursa foto: cremecatering.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului