Ingrediente pentru batoanele energizante cu fulgi de ovaz
- 130 grame de unt
- 70 grame de zahar brun
- 1 lingurita extract de vanilie
- 400 grame fulgi de ovaz
- 130 grame fulgi de ciocolata semi-dulci
- 70 grame unt de arahide
Cum se prepara batoanele energizante cu fulgi de ovaz
Tapeteaza o tava de 22 cm x 22 cm cu hartie de copt. Topeste untul intr-o oala la foc mediu, apoi adauga zaharul brun si vanilia. Amesteca bine si toarna peste fulgii de ovaz, apoi lasa totul la inabusit timp de 2-3 minute (pana cand ingredientele se omogenizeaza). Toarna o jumatate din compozitia obtinuta pe fundul tavii si pastreaza restul pentru topping.
Intre timp, topeste fulgii de ciocolata si untul de arahide intr-o alta oala la foc mic, amestecand continuu pana obtii o pasta fina. Adauga crema peste compozitia din tava si uniformizeaz-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata.
Toarna restul compozitiei de ovaz peste crema de ciocolata, apasand usor pe suprafata cu o spatula. Acopera prajitura si las-o la frigider 2-3 ore (sau peste noapte). Inainte sa o tai in batoane mici, las-o sa ajunga la temperatura camerei.
Cum se servesc batoanele energizante cu fulgi de ovaz
Serveste batoanele energizante cu fulgi de ovaz alaturi de un ceai fierbinte, o specialitate de cafea sau chiar o limonada revigoranta cu menta proaspata.