Deserturi

#afine #desert #desert afine

Desert crocant cu afine

Incearca un delicios desert crocant cu afine, atunci cand vrei sa te bucuri de ceva dulce, fara sa iti pui in pericol silueta. Se prepara foarte rapid, are un gust minunat si iti ofera vitamine, minerale si antioxidanti pentru o sanatate de fier.


Ingrediente pentru desertul crocant cu afine:

  • 550 de grame de afine
  • 2 portocale (una decojita si taiata bucatele, cealalta stoarsa de suc)
  • 100 de grame de unt
  • 65 de grame de zahar tos
  • 100 de grame de faina alba


Cum se prepara desertul crocant cu afine:

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade, apoi amesteca afinele, bucatile de portocala si sucul de portocala intr-un bol. In alt recipient, prepara un aluat din restul ingredientelor, amestecand bine cu degetele. Asaza mixtura fructelor intr-o tava de copt si acopera-le cu aluatul obtinut. Lasa totul la copt 12-15 minute, pana observi ca desertul a prins o nuanta aurie.


Cum se serveste desertul crocant cu afine:

Desertul crocant cu afine se serveste cald, alaturi de doua cupe de inghetata sau crema de ou. De asemenea, se mai pot adauga si alte fructe de padure, proaspete sau din dulceata, pentru un plus de gust!

Sursa foto: allaboutyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete