Ingrediente pentru prajitura de malai cu prune proaspete
- 10 prune rosii sau negre
- 1/4 cana de zahar + 5 linguri
- 2 cani de lapte integral
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 1 baton de unt
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 lingurita de sare kosher
- 1 cana de malai instant
- 1/2 cana de miere
- 4 oua
- frisca proaspata
Cum se prepara prajitura de malai cu prune proaspete
Unge cu unt o tava pentru copt si feliaza prunele, dupa ce ai scos samburii. Presara 1/2 cana de zahar peste ele si lasa-le deoparte.
Incalzeste laptele intr-o tigaie mica la foc mediu si adauga esenta de vanilie. Incorporeaza untul, coaja rasa de lamaie si sarea. Fierbe amestecul si adauga treptat malaiul, amestecand constant, timp de un minut. Transfera compozitia intr-un bol mare si adauga un ea mierea, galbenusurile de ou si cele 5 linguri de zahar ramase. Omogenizeaza compozitia cu ajutorul mixerului si apoi pune-o in tava unsa. Coace-o timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa ce ai lasat-o la racit timp de 20 de minute, serveste-o cu frisca si cu prune proaspete.
Cum se serveste prajitura de malai cu prune proaspete
Aceasta prajitura se serveste la temperatura camerei, alaturi de un shake cu vanilie. Daca vrei sa arate mai spectaculos, o poti decora cu frunze proaspete de menta si cu coaja rasa de lime. In momentele cand o prepari pentru musafiri, poti folosi forme de briose in locul tavii, pentru a arata mai spectaculos.
Sursa foto: theletmeeatcake.com