Deserturi

#retete desert #retete fructe # reteta prajitura #prajitura malai #prajitura prune

Desert cu fructe de vara: prajitura de malai cu prune proaspete

Fructele de sezon nu pot lipsi in aceasta vara din retetele celor mai delicioase deserturi. Incearca si tu prajitura de malai cu prune proaspete, iar papilele tale gustative vor vibra de placere!

Ingrediente pentru prajitura de malai cu prune proaspete

  • 10 prune rosii sau negre
  • 1/4 cana de zahar + 5 linguri
  • 2 cani de lapte integral
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 baton de unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 lingurita de sare kosher
  • 1 cana de malai instant
  • 1/2 cana de miere
  • 4 oua
  • frisca proaspata

Cum se prepara prajitura de malai cu prune proaspete

Unge cu unt o tava pentru copt si feliaza prunele, dupa ce ai scos samburii. Presara 1/2 cana de zahar peste ele si lasa-le deoparte.

Incalzeste laptele intr-o tigaie mica la foc mediu si adauga esenta de vanilie. Incorporeaza untul, coaja rasa de lamaie si sarea. Fierbe amestecul si adauga treptat malaiul, amestecand constant, timp de un minut. Transfera compozitia intr-un bol mare si adauga un ea mierea, galbenusurile de ou si cele 5 linguri de zahar ramase. Omogenizeaza compozitia cu ajutorul mixerului si apoi pune-o in tava unsa. Coace-o timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa ce ai lasat-o la racit timp de 20 de minute, serveste-o cu frisca si cu prune proaspete.

Cum se serveste prajitura de malai cu prune proaspete

Aceasta prajitura se serveste la temperatura camerei, alaturi de un shake cu vanilie. Daca vrei sa arate mai spectaculos, o poti decora cu frunze proaspete de menta si cu coaja rasa de lime. In momentele cand o prepari pentru musafiri, poti folosi forme de briose in locul tavii, pentru a arata mai spectaculos.

Sursa foto: theletmeeatcake.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului