Deserturi

#desert toamna #tarta cu pere # retete toamna #tarta #desert #migdale

Desert cu gust de toamna: tarta de pere cu migdale

Tarta de pere cu migdale este un desert perfect pentru dupa-amiezile de toamna tarzii cand natura pare sa isi schimbe vesmantul in culori ruginii. Tarta cu pere este perfecta pentru a-ti indulci clipele petrecute alaturi de prieteni si pentru a simti mirosul si aroma fructelor de sezon.

Ingrediente pentru tarta de pere cu migdale

  • 125g unt Koliba
  • 2 oua
  • 3 linguri gem de caise
  • 300 ml vin alb
  • 200g migdale fara coaja
  • 4 pere curatate de coaja
  • 225g zahar
  • 370g aluat de tarta congelat

Cum se prepara tarta de pere cu migdale

Incalzeste cuptorul la 170o Celsius. Intr-o tava rotunda pune aluatul pentru tarta si lasa-l la frigider timp de 15 minute. Introdu apoi tava la cuptor timp de 20-25 de minute. In timp ce aluatul se coace, pregateste perele. Pune perele intr-o oala cu 300ml apa si 75g zahara. Lasa-le sa fiarba timp de 20-25 de minute, pana cand fructele se inmoaie. Taie-le apoi felii si indeparteaza cotorul.

Mixeaza untul impreuna cu ouale si zaharul ramas, apoi adauga migdalele maruntite intr-un robot de bucatarie. Asaza aceasta compozitie in blatul de tarta si decoreaza cu feliile de pere.

Introdu tarta la cuptor timp de 30 de minute, pana cand compozitia cu migdale se rumeneste.

Intre timp incalzeste putin gemul de caise. Unge tarta cu acest gem la 5 minute dupa ce o scoti din cuptor.

Cum se serveste tarta de pere cu migdale

Serveste tarta de pere alaturi de un pahar de sampanie roze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare