Deserturi

#cheesecake #cheesecake cu avocado #cheesecake cu nuci #crusta nuci

Desert fabulos: cheesecake cu avocado si crusta de nuci

Cheesecake-ul cu avocado si crusta de nuci este un desert delicios, care imbina intr-o armonie perfecta doua texturi foarte diferite: cremos si crocant.

Ingrediente pentru cheesecake cu avocado si crusta de nuci

  • 3/4 cana de nuci decojite
  • 1 cana de biscuiti graham
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita de seminte de anason
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 pliculet de gelatina alimentara
  • 1 lamaie
  • 1 1/2 cana de lapte degresat
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 fructe de avocado
  • 130 g de crema de branza degresata

Cum se prepara cheesecake-ul cu avocado si crusta de nuci

Macina nucile si biscuitii impreuna si amesteca-le cu o lingura de zahar, cu semintele de anason si cu sarea. Adauga doua linguri de apa si intinde blatul obtinut pe fundul unei tavi. Coace-l timp de 20 de minute la 180 de grade si apoi lasa-l sa se raceasca in totalitate.

Amesteca gelatina cu 2 linguri de apa. Amesteca intr-o cratita laptele, 1/2 cana de zahar, esenta de vanilie si putina coaja de lamaie data pe razatoarea mare. Fierbe amestecul si adauga si gelatina in el. Strecoara amestecul si renunta la coaja de lamaie.

Amesteca intr-un blender fructele de avocado cu crema de branza. Adauga amestecul de lapte in blender si omogenizeaza compozitia. Asaz-o apoi deasupra blatului si lasa cheesecake-ul la racit timp de doua ore.

Cum se serveste cheesecake-ul cu avocado si crusta de nuci

Cheesecake-ul cu avocado si crusta de nuci se serveste rece, alaturi de o limonada proaspata sau de un frappe delicios.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare