Ingrediente pentru desertul cu piscoturi si fructe
- 300 g piscoturi de sampanie
- 1 ou
- 150 g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 200 ml lapte
- 30 g faina
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 200 g frisca
- 50 g ciocolata neagra
- 3 kiwi (sau alte fructe, dupa preferinta)
- un pahar de sampanie
- 2 linguri pudra de cacao
Cum se prepara desertul cu piscoturi si fructe
Intr-un bol incapator adauga oul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si mixeaza pana obtii o pasta cremoasa. Adauga faina si continua sa amesteci bine. Adauga apoi laptele treptat si continua sa mixezi. Fierbe compozitia la bain-marie, amestecand continuu, pana cand obtii o crema groasa. Cand este gata, stinge focul si adauga vanilia.
Lasa apoi crema la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o pojghita la suprafata.Cand s-a racit la temperatura camerei, amesteca crema cu frisca si ciocolata rasa.
Intr-o tava de yena, dreptunghiulara asaza un strat de piscoturi. Unge piscoturile cu sampani, folosind o pensula. Peste acestea adauga 1/4 din crema, avand grija sa o intinzi intr-un strat uniform. Asaza deasupra felii sau cubulete de kiwi. Continua cu inca un rand de piscoturi, un strat de crema si unul de kiwi. La final adauga inca un strat de piscoturi si restul de crema. Intinde bine crema.
La final, pudreaza prajitura cu pudra de cacao.
Cum se prepara desertul cu piscoturi si fructe
Lasa prajitura la rece peste noapte. A doua zi poti taia prajitura cubulete. Serveste prajitura alaturi de fructe proaspete sau un pahar de sampanie.
Sursa foto: click.ro