Deserturi

#desert cu lamaie #prajitura #desert

Desert rapid cu lamaie si crema de branza

Vrei sa te rasfeti cu un desert racoritor si usor de preparat? Incearca aceasta reteta de prajitura cu lamaie si crema de branza. Este gata in 30 de minute si nu trebuie sa petreci mult timp in bucatarie.

Ingrediente

  • doua pachete aluat foetaj
  • doua lamai (rade coaja si stoarce-le zeama)
  • 2 cutii crema de branza fara arome  (pentru prajituri)
  • 100 g zahar
  • 2 linguri unt topit
  • 3 linguri zahar, pentru ornat

Cum se prepara 

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava incapatoare cu hartie de copt.

Intr-un bol adauga crema de branza, zaharul, coaja de lamaie si zeama de lamaie, dupa gust. Amesteca totul foarte bine pana cand compozitia devine spumoasa, iar zaharul se topeste.

In tava pregatita adauga o foaie de aluat. Pune peste aceasta crema de branza, avand grija sa nu acoperi si marginile. Unge marginile ramase libere cu putina apa, doar cat sa se umezeasca usor.

Asaza cealalta foaie de aluat peste, si preseaza usor pe margini.

Inteapa aluatul cu furculita astfel incat sa nu se formeze bule de aer in timp ce se coace, apoi unge foaia de deasupra cu cele doua linguri de unt si presara peste cele trei linguri de zahar.

 Coace totul timp de 30 de minute sau pana cand aluatul este bine facut.

Lasa prajitura sa se raceasc complet, apoi tai-o cubulete. Pastreaza prajitura la frigider, in caserole inchise ermetic. 

FOTO: allrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare