Fiecare zi merita sarbatorita cu ceva dulce. Sunt atat de multe retete, dar merita sa incercam ceva nou si delicios. Daca se mai prepara si rapid, atunci e perfect.
Ingrediente biscutiti cu ciocolata
- 1/2 cana de coacaze taiate
- 2 linguri de apa
- 3 cani de mix pentru coacere cu continut redus de grasimi
- 5 linguri de zahar
- 1/2 lingurite de scortisoara
- 2 linguri de unt, racit si taiat in bucati mici
- 2/3 cani de osanza, impartita in doua
- 2 linguri de minichipsuri de ciocolata, semidulci
- 1 ou mare, separat
- 1 lingura de osanza
- 1/2 cana de zahar pudra
- 1 ½ lingurite de apa
Mod de preparare biscuiti cu ciocolata
Incalziti cuptorul la 400 de grade.
Amestecati coacazele cu cele doua linguri de apa intr-un caston pentru cuptorul cu microunde. Tineti castonul in cuporul cu microunde la o temperatura mare timp de 45 de secunde. Mestecati dupa fiecare 15 secunde. Lasati amestecul la racit fara sa scurgeti.
Amestecati intr-un castron mare zaharul, scortisoara si amestecul pentru coacere. Adaugati coacazele, 2/3 cani de osanza, albusul de ou si chipsurile de ciocolata si mestecati pana se omogenizeaza. Aluatul se imparte in bucatele de forma unei cesti. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, iar aluatul se tine la congelator 5 minute. Galbenusul se amesteca cu lingura de grasime peste care se presara o lingura de zahar, iar mai apoi se ung biscuitii cu aceasta compozitie.
Se coace la 400 de grade timp de 12 minute pana capata o nuanta aurie, apoi se lasa la racit. Zaharul pudra se ameseca cu o lingurita si jumatate de apa, iar amestecul se stropeste peste biscuiti.
Pofta buna !