Un desert dulce si gustos foarte potrivit pentru perioada verii este cel cu piersici si iaurt . Foloseste iaurt inghetat de vanilie, nuci si piersici pentru un desert care ii va cuceri pe toti cei care vor gusta din el.
Ingrediente pentru desertul rece cu piersici si iaurt
- ¼ cana unt
- 1 cana zahar brun
- ¼ cana apa
- ½ cana nuci
- ½ lingurita extract de vanilie
- 1 iaurt inghetat, de vanilie
-
3 piersici decojite si feliate
Cum se prepara desertul rece cu piersici si iaurt
Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga zaharul si nucile si amesteca pana cand compozitia da in clocot. Da focul mai mic si lasa sa fiarba sosul din tigaie in jur de 5 minute, amestecand din cand in cand.
Ia tigaia de pe foc si pune in ea extractul de vanilie, apoi toarna compozitia intr-un castron si las-o sa se raceasca. Amesteca in ea din cand in cand. Compozitia ar trebui sa se transforme intr-un sos gros, micsorat.
Cum se serveste desertul rece cu piersici si iaurt
Pune intr-un castronas o cupa de iart inghetat, adauga cateva felii de piersici si apoi pune sosul de praline .