Vrei sa pregatesti un desert de post savuros pentru invitatii tai? Iti recomandam o delicioasa nuga cu miere, ce te va incanta cu aromele sale uimitoare.
Ingrediente pentru nuga cu miere:
- 170 g miere
- 250 g zahar pudra
- 50 ml apa
- 1 albus
- 210 g alune de padure
Cum se prepara nuga cu miere:
Mai intai, prajeste alunele, aproximativ 8 minute. Separat, combina mierea cu zaharul si cu apa si lasa-le pe foc pana cand se dizolva. Bate albusul spuma si toarna-l peste sirop, amestecand incontinuu. Adauga in aceasta compozitie si alunele, apoi amesteca bine compozitia.
Toarna compozitia intr-o forma de silicon si da-o la frigider pentru cel putin doua ore.
Cum se serveste nuga cu miere:
Nuga cu miere se serveste la temperatura camerei, taiata bucati mai mari, alaturi de un suc natural, de fructe de padure sau portocale.
Sursa foto: seriouseats.com