Deserturi

#tort cu vin #tort valentine's day #tort cu ciocolata #ziua indragostitilor #valentine's day #retete de valentine's day

Desertul perfect de Ziua Indragostitilor: Tort cu vin si ciocolata

Cum vinul si ciocolata sunt la mare cautare in aceasta perioada, de ce nu ii faci jumatatii tale o surpriza speciala? Tortul cu vin si ciocolata este un desert savuros, ideal pentru o cina romantica in doi de Valentine's Day. Iata cat este de simplu de preparat.

Ingrediente pentru tortul cu vin si ciocolata

  • 180 grame unt
  • 200 grame zahar
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • 350 grame cipsuri de ciocolata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 350 grame faina
  • 250 ml vin rosu
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 170 grame ciocolata de menaj
  • 200 grame frisca lichida

Cum se prepara tortul cu vin si ciocolata:

Preincalzeste cuptorul la 170oC. Unge cu unt o tava detasabila in forma de inima.

Intr-un castron amesteca faina cu sarea si praful de copt.

Intr-un bol pentru mixer dauga untul, zaharul si ouale si mixeaza pana obtii o pasta cremoasa. Incorporeaza apoi vanilia si cipsurile de ciocolata. Adauga treptat mixul de faina.

La final adauga vinul si cacaoa. Adauga aluatul in tava si coace-l timp de 45-60 de minute la foc mediu.

Verifica daca tortul este copt cu ajutorul testului sobitoarei astfel: introdu o scobitoare in blat. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca blatul este copt. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca acesta mai trebuie copt. Mai lasa-l la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul.

Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi scoate-l pe un platou.

Intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde adauga frisca lichida si ciocolata de menaj taiata cubulete. Lasa-l timp de 1-2 minute la microunde, apoi amesteca bine pana cand ciocolata se topeste complet si obtii o glazura omogena.

Lasa glazura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei, amestecand din cand in cand pentru a nu se intari la suprafata, apoi inveleste tortul cu aceasta.

La final poti orna tortul dupa plac cu ciocolata, fructe sau frisca.

Cum se serveste tortul cu vin si ciocolata:

Serveste tortul impreuna cu un pahar de vin rosu alaturi.

Sursa foto: theicecreamhouse.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.