Deserturi

# deserturi vara #retete #deserturi # deserturi ciocolata

Deserturi cu ciocolata pentru o vara dulce

Ciocolata este un ingredient cu care ai intotdeauna succes, indiferent ce pregatesti. Vara, toata lumea vrea sa se rasfete cu un desert dulce, in weekend sau in vacanta. Poti face prajituri, tarte, inghetate sau budinci delicioase pe baza de ciocolata.

Iata cateva retete pentru deserturi cu ciocolata:

Tarta cu ciocolata si smantana

Tarta cu ciocolata si smantana este un desert elegant, cu fructe de padure, pe care-l poti face la evenimente speciale. Tarta are un aspect festiv, este colorata si usor de digerat.

Budinca cu zmeura si ciocolata

Budinca cu zmeura si ciocolata este un preparat usor de facut, potrivit pentru momentele in care vrei sa ai ceva dulce in casa. Budinca se face in aproximativ o ora.

Cheesecake cu ciocolata alba

Cheesecake-ul cu ciocolata alba este un preparat elegant, care se serveste rece. Poti face acest tip de cheesecake atunci cand dai o petrecere sau ai musafiri.

Fursenicuri cu ciocolata si fistic

Daca vrei sa duci prajituri de casa la serviciu, de ziua ta, fa fursecuri cu fistic si ciocolata. Acestea se pot transporta usor si nu necesita sa fie tinute la rece. Fursecurile rezista multe zile daca le depozitezi intr-un recipient cu capac. Serveste-le la cafea sau ca o gustare de seara.

Chec cu banane, ciocolata si nuci

Checul cu banane, ciocolata si nuci este un desert care poate fi facut in orice anotimp. Serveste-l cu ceai sau cafea, ca gustare sau pune-l in pachetelul de serviciu. Pentru acest preparat poti folosi resturi de ciocolata.

Briose de ciocolata

Briosele de ciocolata sunt potrivite pentru micul dejun. In loc sa le cumperi de la magazin, fa propriile briose de casa. Briosele se pastreaza proaspete mai multe zile.

Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata este un desert racoritor si dulce, perfect pentru zilele caniculare. Poti adauga nuci sau migdale pentru o textura crocanta. Pentru inghetata de ciocolata se folosesc ingrediente obisnuite. Preparatul se poate face si in maniera clasica si cu masina de facut inghetata.

Foto: shiitakeblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare