Deserturi

# deserturi vara #retete #deserturi #retete deserturi

Deserturile favorite ale verii

In concediu sau in weekendurile relaxante ale verii toata lumea vrea sa manance ceva bun. Deserturile usoare si proaspete sunt la mare cautare. Foloseste sosuri cremoase si fructe proaspete pentru cateva gustari de senzatie. Fie ca ai musafiri, fie ca gatesti pentru familie, deserturile de vara vor fi intotdeauna binevenite.

Shake cu fructe

Shake-ul este o bautura consistenta, care poate fi servita la desert. Foloseste fructe proaspete si pregateste o bautura rece, delicioasa, ideala pentru o zi de vara. Incearca o reteta de shake cu banane, cocos si capsuni. Adauga lapte si miere si vei obtine un preparat in doar cateva minute.

Dulceata de visine

Dulceata de visine este intotdeauna un desert elegant. Clasica si dulce-acrisoara, dulceata de visine poate fi servita ca atare sau in compozitia prajiturilor, clatitelor etc. Pentru acest preparat ai nevoie numai de visine, lamaie si zahar.

Fructe de padure cu sirop si iaurt de vanilie

Unele dintre deserturile populare ale verii sunt cele pe baza de fructe proaspete si sosuri cremoase, servite in cupe. Incearca o reteta cu fructe de padure, sirop si iaurt de vanilie. Acesta este un desert elegant, potrivit pentru o ocazie, cand ai musafiri sau la petreceri.

Inghetata de pepene rosu

Foloseste pepenii rosii pentru a pregati o inghetata de casa. O inghetata de pepene rosu este un preparat racoros si sanatos poate fi servit simplu sau cu diverse sosuri si napolitane.

Prajitura cu lamaie si zmeura

Cele mai aspectuoase prajituri ale verii sunt cele subtiri, cu o crema delicata si bucatele de fructe proaspete. Prepara o prajitura cu lamaie si zmeura. Pe baza de biscuiti, acest preparat este elegant, arata bine si poate fi facut pentru ocaziile speciale.

Inghetata cu menta si fructe de padure

Menta este unul dintre ingredientele esentiale ale retetelor de vara si poate fi combinata cu succes cu diverse fructe si sosuri. Fa o inghetata de menta cu fructe de padure. Acest fel se face din 6 ingrediente simple pe care le poti avea deja in bucatarie.

Foto: coastalliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului