Deserturi

#desert toamna #retete pere # retete toamna #toamna

Doua deserturi cu pere pe care sa le incerci in aceasta toamna

Odata cu venirea toamnei si a zilelor racoroase simtim nevoia sa ne cuibarim pe canapea cu o bautura calda, o carte buna si ceva dulce cu fructe de sezon. Ce induce o stare de bine si mai mare e mirosul delicios al unui desert preparat in casa. Pentru asta am pregatit doua retete de deserturi cu pere pe care sa le incerci in aceasta toamna.

1. Placinta cu pere si mure

Ingrediente folosite:

Glazura:

  • 110g de faina
  • 55g de fulgi de ovaz
  • 55g de zahar brun
  • 55g de migdale pisate
  • ½ lingurita de zeama de lamaie
  • ⅛ lingurita de sare iodata
  • 3 lingurite de unt nesarat, la temperatura camerei

Umplutura:

  • 1 aluat lasat la frigider pentru racire
  • 2 cutii de mure de 170g
  • 230g de zahar granulat
  • 5 pere
  • 85g de amidon de porumb
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • ¼ lingurita de sare

Mod de preparare:

Glazura: intr-un bol combina faina, fulgii de ovaz, zaharul brun, migdalele pisate, zeama de lamaie si sarea. Adauga unt si framanta cu mana pana se formeaza o coca sfaramicioasa.

Pre-incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pune aluatul intr-o forma la frigider timp de 20 de minute.

Umplutura: intr-un castron mare piseaza coacazele si zaharul granulat. Adauga perele, amidonul de porumb, scortisoara, zeama de lamaie si sare si amesteca-le.

Transfera tot continutul preparat mai devreme in forma cu aluat, pune coca sfaramicioasa deasupra si baga totul la cuptor. Odata ce perele sunt coapte si fragede, iar glazura are o culoare maro-auriu, poti scoate placinta din cuptor. Procesul dureaza intre 1 si 1h30.

2. Tarta cu pere si sirop de artar

Ingrediente folosite:

  • 1 aluat cu foi pentru placinta (foietaj)
  • 4 pere mari
  • 1 jumatate de lamaie
  • 12ml de sirop de artar
  • 4 lingurite de unt nesarat
  • ¼ lingurita de sare iodata
  • 30g de migdale feliate

Mod de preparare:

Pre-incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pe o foaie de copt poti presara faina si pe urma intinde foietajul. Taie 30 cm din aluat si pune-l la frigider.

Curata perele de coaja si miez, iar pe urma taie-le felii. Stoarce jumatate de lamaie peste ele. Adauga intr-o tigaie siropul de artar, unt, sare si sucul de lamaie ramas si gateste pana compozitia incepe sa se ingroase (5-8 minute), luand o culoare si o textura asemanatoare caramelului. Aranjeaza perele feliate in tigaie si lasa la foc mic timp de inca 4 minute.

Asaza aluatul din frigider peste pere, in tigaie. Baga intreaga compozitie in cuptor la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute.

Scoate tava din cuptor si lasa tarta sa se raceasca. Desprinde aluatul de margini cu un cutit. Pune o farfurie peste si intoarce tarta cu fata in sus. Pune migdalele feliate peste pere. Se poate servi calda sau la temperatura camerei.

Cele doua retete sunt ideale pentru o seara cu prietenii si pot fi acompaniate de un pahar de vin. Daca vrei sa le servesti calde, o felie de tarta sau placinta poate fi acompaniata de o cupa de inghetata pentru a echilibra temperatura.

Surse foto: goodhousekeeping.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.