Deserturi

#paste #retete paste #deserturi paste #deserturi sanatoase

Doua deserturi sanatoase pentru Paste

Cine spune ca sarbatoarea de Paste inseamna in mod necesar exagerari culinare si daunatoare siluetei? Afla ca ii poti bucura pe cei mici si pe cei mari cu deserturi sanatoase, cel putin la fel de delicioase precum prajiturile traditionale. Masa de sarbatoare poate fi un festin usor si placut papilelor gustative, fara probleme de digestie si kilograme in plus!


1. Oua de ciocolata si unt de arahide

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 1 cana de unt de arahide
  • 1/8 lingurita sare mare
  • 3 linguri pudra salvie/sirop de agave
  • 1 cana pudra cacao
  • 2/3 cana ulei cocos topit
  • 1 lingura smantana degresata


Mod de preparare:

Gaureste cu un ac ouale la baza, largeste orificiul si scoate interiorul cu o seringa. Sterilizeaza cojile de ou intr-o oala cu apa si otet alb, prin fierbere. Lasa cojile la uscat, pana se scurge toata apa.

Amesteca intr-un bol, folosind o furculita, untul de arahide, 2 linguri de pudra stevie si sarea. In alt bol, mixeaza pudra de cacao, uleiul de cocos si pudra de stevie ramasa, pana obtii o crema de ciocolata inchisa la culoare. Adauga smantana pana se inmoaie crema. Acopera interiorul cojilor de ou cu spray pentru gatit, toarna cate putina crema de ciocolata in fiecare si roteste-le, pana se intinde crema peste tot. Lasa ouale cu stratul de ciocolata la intarit 10 minute in frigider, apoi umple-le cu untul de arahide, folosind un pos cu sprit.

Lasa ouale la frigider cu partea gaurita in sus, pana se intareste complet interiorul.


2. Prajiturele cu fulgi de cocos

Ingrediente:

Pentru glazura:

  • 300 g crema branza Philadelphia simpla
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 2 lingurite extract cocos natural


Pentru aluat:

  • 2 albusuri ou
  • 1 cana lapte de cocos light
  • 1/3 cana piure mere neinducit
  • 2 lingurite extract natural cocos
  • 520 g mix aluat prajituri (faina de patiserie, amestecata cu 1/2 cana lapte praf, 1 lingura praf de copt si 1/2 lingurita bicarbonat)
  • 1/2 cana flugi de cocos
  • mini-oua de ciocolata (optional)

Mod de preparare:

Intr-un bol mediu, bate cu mixerul crema de branza cu zaharul pudra si extractul de cocos, apoi introdu amestecul la frigider. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si aliniaza 24 de forme pentru briose. Intr-ul castron mai mare, combina albusurile, laptele de cocos, piureul de mere si extractul de cocos ramas. Adauga mixul pentru aluat (cel cu faina si praful de copt) si bate totul cu mixerul foarte bine. Pune aluatul in forme si coace prajiturile pana devin aurii. Glazureaza-le cu crema de branza, presara deasupra fulgii de cocos si decoreaza cu mini-ouale de ciocolata.



Sursa foto: skinnytaste.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului