Deserturi

#cheesecake cu lamaie #cheesecake fara coacere #retete Cheesecake #cheesecake

Doua retete de cheesecake, fara coacere, perfecte pentru zile caniculare

In zilele caniculare, deserturile care se prepara fara coacere sunt tot ce iti poti dori. Racoritoare si usor de preparat, indulcesc zilele de vara in care vrei doar sa iti rasfeti papilele gustative.

Incearca doua retete de cheesecake pe care le poti prepara fara coacere si surprinde-ti familia si prietenii cu ceva dulce.

Cheesecake cu ghimbir si lime

 

Sursa foto: browneyedbaker.com

 

Ingrediente

  • 6 – 8 lime
  • 800 de grame de crema de branza
  • 100 de grame de zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 500 de grame de frisca
  • 1 kilogram de biscuiti cu ghimbir

Cum se prepara

Rade 2 linguri de coaja de la lime si stoarce-le astfel incat sa obtii aproximativ 170 de ml de suc de lime. Intr-un bol mare, amesteca 1 lingura de coaja de lime, sucul, crema de branza, zaharul purda si vanilia. Amesteca bine compozitia cu mixerul.

Intr-un alt bol, bate frisca apoi incorporeaza-o in amestecul cu crema de branza. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 de centimetri pune un strat de crema (aproximativ 150 de grame) si asaza peste crema un strat de biscuiti. Continua sa asezi cate un strat de crema si un strat de biscuiti, de inca trei ori. Deasupra, pune crema care a ramas, iar daca iti mai raman biscuiti, ii poti folosi pentru decor. Acopera cheesecake-ul si lasa-l la rece pentru 8 pana la 24 de ore.

Cheesecake cu capsuni si lamaie

 

Sursa foto: veggieinspired.com

 

Ingrediente

  • 120 de grame de biscuiti graham macinati
  • 60 de grame de unt topit
  • 200 de grame de zahar
  • 1 plic de gelatina fara aroma
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 6 linguri suc de lamaie
  • 6 linguri de apa
  • 6 galbenusuri
  • 60 de grame de unt taiat cubulete
  • 1300 grame de iaurt grecesc
  • 100 de grame frisca batura
  • Capsuni
  • Frunze de menta

Cum se prepara

Pentru a prepra crusta, intr-un bol mediu amesteca biscutii graham macinati cu untul topit. Preseaza bine stratul de biscuiti pe baza tavii. Poti folosi o tava rotunda cu peretii detasabili si diametrul de 22 de centimetri.

Pentru a prepara umplutura, intr-o cratita pune zaharul, gelatina si amidonul. Adauga coaja de lamaie, sucul de lamaie si apa. Lasa totul la foc mediu si amesteca pana cand se ingroasa.

Amesteca jumatate din compozitia cu lamaie si galbenusurile. Pune apoi acest amestec inapoi in cratita si lasa-l la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand incepe sa fiarba usor. Mai lasa cratita pe foc inca doua minute. Pune cubuletele de unt si amesteca pana cand se topesc. Pune compozitia intr-un bol, acopera cu folie alimentara si lasa-o sa se raceasca 20 de minute.

Pune iaurtul intr-un castron mare si incorporeaza treptat amestecul de lamaie. Cu grija, pune cu lingura umplutura rezultata in tava, peste crusta de biscutiti. Acopera tava si lasa-o la congelator peste noapte.

Serveste cheesecake-ul cu topping de frisca si capsuni si decorat cu frunze de menta.

Sursa foto principala: pixabay.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.