Dovleacul copt merge de minune cu fructele confiate. Este un desert usor de facut si care contine multe vitamine.
De ce ingrediente ai nevoie de:
- ½ kg dovleac ;
- 3 linguri stafide ;
- 6 linguri cocktail de fructe confiate ( ananas, prune, caise, papaya , kiwi, etc);
- Zahar dupa gust;
- Un praf de sare;
- Esenta de vanilie;
- Scortisoara;
- 10g unt;
- Apa.
- Se curata dovleacul de coaja si se taie in bucati potrivite si se pune intr-un castron;
- Se adauga zahar, dupa gust, praful de sare si scortisoara si se lasa asa, timp de 30 minute;
- Intre timp se taie fructele confiate in bucatele mici si se amesteca cu jumatate fiola esenta de vanilie;
- Dupa cele 30 minute, se amesteca stafidele si fructele cu dovleacul si se mai lasa 5 minute impreuna, pentru a se imbina aromele;
- Se unge o tava cu putin unt si se preincalzeste cuptorul la 150 oC;
- Se adauga compozitia in tava si se toarna peste ea ½ pahar cu apa;
- Se introduce tava la cuptor, la foc mediu timp de 40-50 minute;
- Se verifica din cand in cand, si daca este necesar se mai adauga apa, pentru a nu se prinde.
- Se poate servi atat cald cat si rece;
- Se poate orna cu frisca si fructe cofiate, dupa plac.