Fondue de ciocolata este un preparat cu care vei avea succes in orice situatie. Sosul cald de ciocolata este servit impreuna cu bucatele de fructe proaspete. Se pot folosi scobitori sau bete mici de frigarui.
Ingrediente pentru fondue de ciocolata
- 1 banana
- 1 mar
- 200 gr capsuni
- 2 lingurite suc de portocala
- ½ cana cacao
- 1/3 cana zahar
- ½ cana lapte praf
- 1 lingurita extract de vanilie
-
60 gr ciocolata neagra
Cum se prepara fondue de ciocolata
Taie fructele bucatele si pune-le in recipiente acoperite, separat. Peste mere si banana toarna suc de portocala si amesteca, apoi acopera si da fructele la frigider. Foloseste folie de plastic pentru a acoperi recipientele.
Pune intr-o tigaie pudra de cacao si zaharul. Prepara un lapte din laptele praf si toarna-l treptat peste cacao si zahar astfel incat sa obtii o pasta. Tine tigaia pe foc mediu si amesteca mereu, pana cand sosul incepe sa fiarba. Ia tigaia de pe foc si adauga in ea extractul de vanilie si ciocolata.
Amesteca pana cand ciocolata s-a topit.
Pune fondue-ul de ciocolata int-un recipient care sa-l pastreze cald.
Cum se serveste fondue-ul de ciocolata
Se serveste impreuna cu bucatelele de fructe scoase din frigider.