- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina
1. Minitarte cu pere, mere si scortisoara
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 3 cani faina
- 2 linguri zahar
- 3/4 lingurita sare
- 260 g unt rece
- 8 linguri apa rece
- 1 1/2 linguri otet din cidru de mere
Pentru umplutura:
- 2-3 mere, taiate cubulete
- 2-3 pere, taiate cubulete
- 2-3 linguri zahar brun
- 1-2 lingurite de scortisoara
- coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca faina cu sarea si zaharul. Freaca untul cu amestecul de faina pana se formeaza un aluat sfaramicios, apoi adauga apa si otetul. Framanta aluatul pe blatul de lucru, apoi inveleste-l in folie alimentara si baga-l la frigider pentru o ora.
Intre timp, prepara umplutura: amesteca toate ingredientele intr-un bol si lasa-le deoparte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Scoate aluatul si intinde-l cu sucitorul, apoi asaza-l in formele unse in prealabil cu unt. Toarna umplutura in forme, apoi acopera-le cu fasii de aluat aranjate in forma de carouri.
Sursa foto: foodrepublik.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina