Deserturi

# desert weekend # fursecuri cu ovaz #retete fursecuri #fursecuri #desert

Fursecuri delicioase cu ovaz pentru un weekend de rasfat

Vrei sa prepari ceva dulce pentru finalul de saptamana? Incearca o reteta simpla de fursecuri cu ovaz pe care le poti umple cu crema sau dulceata favorita. Sunt delicioase, nu sunt greu de preparat si vor fi apreciate de intrega familie.  

Ingrediente

  • 100g faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita praf de  copt
  • 120g unt la temperatura camerei
  • 120 g unt de arahide
  • 100g zahar tos
  • 100g zahar brun
  • Un ou
  • O lingurita extract de vanilie
  • 160g fulgi de ovaz
  • 2 lingurite apa fierbinte
  • Crema preferata, nutella sau gem, pentru umplutura

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amesteca bine.

Intr-un alt bol adauga untul si untul de arahide. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine pana obtii o compozitie omogena si usor pufoasa. Adauga zaharul tos si zaharul brun. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi oul si vanilia si continua sa mixezi foarte bine.

Peste combinatia obtinuta adauga faina si fulgii de ovaz si, cu autorul unei linguri sau a unei spatule, amesteca usor compozitia pana cand ingredientele se omogenizeaza. 

Pune cate o lingurita de aluat in tava. Pune bilutele obtinute la o distanta de 5 cm intre ele, deoarece se vor intinde foarte mult si nu trebuie sa se lipeasca intre ele.

Coace fursecurile timp de 8-10 minute, apoi lasa-le sa se raceasca pe un gratar special. Cand s-au racit lipeste cate doua fursecuri cu crema sau gemul preferat intre ele, astfel incat saa obtii un sandwich.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare