Ingrediente
- 100g faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita praf de copt
- 120g unt la temperatura camerei
- 120 g unt de arahide
- 100g zahar tos
- 100g zahar brun
- Un ou
- O lingurita extract de vanilie
- 160g fulgi de ovaz
- 2 lingurite apa fierbinte
- Crema preferata, nutella sau gem, pentru umplutura
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amesteca bine.
Intr-un alt bol adauga untul si untul de arahide. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine pana obtii o compozitie omogena si usor pufoasa. Adauga zaharul tos si zaharul brun. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi oul si vanilia si continua sa mixezi foarte bine.
Peste combinatia obtinuta adauga faina si fulgii de ovaz si, cu autorul unei linguri sau a unei spatule, amesteca usor compozitia pana cand ingredientele se omogenizeaza.
Pune cate o lingurita de aluat in tava. Pune bilutele obtinute la o distanta de 5 cm intre ele, deoarece se vor intinde foarte mult si nu trebuie sa se lipeasca intre ele.
Coace fursecurile timp de 8-10 minute, apoi lasa-le sa se raceasca pe un gratar special. Cand s-au racit lipeste cate doua fursecuri cu crema sau gemul preferat intre ele, astfel incat saa obtii un sandwich.
Sursa foto: bhg.com