Deserturi

#fursecuri pufoase #fursecuri ciocolata #dulciuri

Fursecuri pufoase cu ciocolata

 

Pufoase in interior si usor crocante la exterior, fursecurile cu ciocolata sunt ideale pentru micul dejun, la cafea sau de luat cu tine la drum, in loc de o gustare. Nu se fac greu, dar in schimb sunt absolut delicioase si iti vei dori sa le faci la nesfarsit.

Fursecurile pufoase cu ciocolata seamana foarte mult cu cele pe care ni le facea bunica in copilarie. Au mult unt, arata bine si miros pe masura.

Ingrediente pentru fursecuri pufoase cu ciocolata:

225 g unt

1 cana zahar brun

1/2 cana zahar tos

1 ou s 1 galbenus

1 lingura extract de vanilie

2 cana faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita sare

1 varf lingurita scortisoara

1,5 cani fulgi de ciocolata

80 g ciocolata maruntita

Sare de mare

Cum se prepara fursecurile pufoase cu ciocolata

Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Asaza in tava hartie de copt.

Intr-o cratita, topeste untul la foc mic. Adu-l la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba un minut.

Pune zaharul brun si zaharul tos intr-un bol mare sau in vasul pentru mixer si toarna untul fierbinte peste el. Freaca zaharul si untul cu ajutorul unui mixer pana devine o pasta fina. Adauga oul, galbenusul si vanilia si mixeaza in continuare timp de 2 minute.

Într-un alt bol mare, amestecafaina, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Adauga peste ingredientele umede si amesteca pana se incorporeaza. Adauga fulgii de ciocolata si ciocolata maruntita si amesteca pana se combina frumos.

Formeaza bilute de dimensiunea unei mingiute de ping-pong si asaza-le in tava la distanta de aproximativ 3 centimetri intre ele, pentru ca se vor intinde. Presara cativa fulgi de sare de mare.

Coace-le in jur de 14-15 minute, pana cand capata o crusta aurie. Lasa-le sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi transfera-le pe un platou.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.