Deserturi

# galuste cu branza #galuste #desert

Galuste cu branza de vaci. Desertul pe care il va adora intreaga familie de la mic la mare

Galustele cu branza de vaci sunt un desert delicios, iar familia ta cu siguranta il va adora. Se prepara super usor si rapid si nici nu ai nevoie de ingrediente foarte costisitoare.

 

Ingrediente:

  • 500 g branza de vaci
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri de ou
  • 80 - 100 g zahar
  • 5 lingurite unt topit (90-100 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 140 g gris
  • 2 linguri pesmet

Pentru rumenit

  • 50 g unt
  • 200 - 250 g pesmet

Pentru servire

  • 4 linguri zahar/ dulceata
  • 400 g smantana

Mod de preparare galuste cu branza de vaci:

Amesteca branza de vaci cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Mixeaza zaharul cu cele doua oua intregi plus cele doua galbenusuri. Adauga untul si pune-l peste amestecul de branza. Pune praful de copt, sarea si grisul si amesteca totul. Se acopera, se pune in frigider si se lasa sa stea timp de o ora. Scoate-l apoi din frigider, amesteca pesmetul si formeaza din el bile mai mici. Gatiti 2-3 minute in apa clocotita cu putina sare.

Pentru rumenit, topeste untul intr-o tigaie, adauga pesmetul si prajeste putin. Intoarceti galustele si serviti cu smantana si zahar sau dulceata preferata.

 Cei care au urmarit-o timp de 18 ani, au descoperit cu uimire faptul ca medicul a decis sa incheie colaborarea cu postul de televiziune. In prezent insa, Oana Cuzino pare ca a dat lovitura cu afacerea sa, dupa plecarea de la Pro TV. Totusi, aceasta a ramas in domeniul care a consacrat-o, mai cu seama ca are specializare in medicina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare