Deserturi

# deserturi vara #tort tiramisu #inghetata #deserturi #bucatari celebri #buddy valastro #regele cofetarilor #retete dulci

Gateste cu Buddy Valastro, regele cofetarilor: Cel mai simplu, dar elegant tort tiramisu cu inghetata

Serialul "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro, continua si iti prezinta capodoperele culinare ale unui nou chef in voga: Buddy Valastro. Supranumit "regele cofetarilor", Valastro transforma deserturile in adevarate opere de arte. Astazi am patruns in universul dulce al deserturilor lui si am ales pentru tine una dintre cele mai simple, savuroase si racoritoare retete: tort tiramisu cu inghetata. Maestrul Valastro iti demonstreaza ca poti sa transformi simplitatea in eleganta desavarsita, intr-un tort delicios cu numai cinci ingrediente!

Tort tiramisu cu inghetata de cafea, in 4 straturi

Ingrediente:

  • 1 chec cu ciocolata (cumparat sau facut in casa)
  • 1/4 cana de lichior de cafea
  • 1 kg inghetata de cafea
  • frisca
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

Checul inlocuieste blatul in tortul tiramisu cu inghetata. Taie-l in patru felii, pe lung. Pune folie alimentara intr-o tava de chec si asaza primul strat de chec. Insiropeaza-l cu lichiorul de cafea, cu ajutorul unei pensule. Pune un sfert de inghetata si intinde-o bine. Daca este foarte tare, o poti introduce la microunde, 15-20 de secunde, pentru a o modela mai usor. Procedeaza la fel cu fiecare strat, iar la sfarsit, acopera suprafata cu inghetata, apoi cu folia alimentara si baga tortul la congelator cateva ore, pana se intareste foarte bine. Scoate-l de la congelator, indeparteaza folia si taie-l in felii groase de 2.5 cm -3 cm fiecare. Pune o felie pe o farfurie, adauga putina frisca si presara cacao pe deasupra.

Cine este Buddy Valastro?

Buddy Valastro, supranumit si "regele cofetarilor" sau "maestrul torturilor" este un bucatar de origine siciliana care provine dintr-o familie cu istorie bogata in lumea patiseriei. Patru generatii de cofetari-bucatari au manuit cutitul in bucatarie, iar Buddy continua traditia familiei sale si o face cu mult stil, eleganta si prestanta. In prezent, este proprietarul celebrului local "Carlo's Bake Shop" din New Jersey, SUA. Torturile sale savuroase si inedite, adevarate creatii artistice, au facut inconjurul lumii si l-au transformat rapid intr-unul dintre cei mai in voga patiseri. Chef Valastro poate fi urmarit pe TLC, in show-urile "Regele cofetarilor", "Regele Bucatarilor" si "Urmatorul mare bucatar".

Sursa foto: condenast.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare