Deserturi

#bomboane cocos #bomboane cu ricotta #retete cocos #retete bomboane #bomboane #gateste cu cel mic

Gateste cu cel mic: Bomboane de ricotta si fulgi de cocos

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de bomboane de ricotta si fulgi de cocos.

Ingrediente pentru bomboanele de ricotta si fulgi de cocos

  • 250g ricotta
  • 150g fulgi de cocos
  • 75g zahar tos fin
  • 80g unt moale
  • 300g biscuiti clasici cu vanilie
  • 100g fulgi de cocos (pentru tavalit bomboanele)

Cum se prepara bomboanele de ricotta si fulgi de cocos

Intr-un vas incapator, amesteca zaharul, fulgii de cocos si biscuitii sfaramati foarte marunt. Adauga ricotta bine scursa de zer si untul moale. Amesteca toate ingredientele pana cand obtii o compozitie bine legata.

Formeaza bomboane cam cat o nuca de mari si tavaleste-le prin cele 100 degrame de fulgi de cocos. Asaza-le pe un platou si pune-le la frigider pentru 30 de minute. Bomboanele obtinute vor fi suficiente pentru tine si pentru prietenii tai.

Sfat: Poti incerca aceste bomboane si cu biscuiti cu cacao sau cu cereale.

Daca adaugi o aluna prajita in centrul bomboanelor, vor fi si mai gustoase.

 

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete