Ingrediente pentru waffele cu vanilie
- 400g faina
- 325 ml lapte
- 2 oua
- 80g zahar fin
- 100g unt
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 6g praf de copt
- 1 pastaie de vanilie
- 1 varf cutit de sare
Cum se prepara waffele cu vanilie
Pentru inceput pune untul intr-o craticioara si topeste-l la foc mic. Stinge focul si lasa sa se raceasca. Sparge ouale intr-un vas, amesteca-le usor cu furculita si adauga peste ele tot lapele, amestecand cu un tel. Trece faina si praful de copt printr-o sita deasa, apoi adauga-le treptat peste compozitia de oua si amesteca bine.
La sfarsit adauga zaharul, semintele pastaii de vanilie, sarea si untul topit si amesteca pana se omogenizeaza. Incalzeste aparatul de waffe, unge ambele placi cu putin ulei de floarea-soarelui si pune aluatul in centrul aparatului, cu ajutorul unui polonic mic. Inchide paratul si coace waffele cam 3 minute sau pana cand aparatul te anunta ca sunt gata. Pune waffele pe o farfurie si mananca-le calde, cu sirop de artar, miere, zahar pudra sau fructe proaspete.
Sfat: Daca nu ai tigaie pentru waffe, le poti coace intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa si unsa cu putin unt, ca pe clatitele japoneze.
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: pixabay.com