Deserturi

#Ina Garten # aluat sfaramicios #retete Ina Garten # prajitura cu gem #gem de zmeura

Gateste cu Ina Garten! Prajitura cu gem si aluat sfaramicios, un desert perfect pentru inceput de toamna

Este ultimul weekend oficial de vara, dar toamna a inceput deja sa-si faca simtita prezenta, prin fiorii pe care diminetile si serile reci ni le dau pe spate. Este timpul sa adaptezi meniul tau noului sezon, iar pentru inceput, serialul Bucatari celebri de pe Acasa.ro iti propune un desert de la Ina Garten, perfect asortat unuia dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului: prajitura cu gem de zmeura si aluat sfaramicios!

 

Prajitura cu gem de zmeura si aluat sfaramicios


 

Ingrediente:

  • 225 g unt nesarat, la temperatura camerei;
  • 3/4 cana zahar;
  • o lingurita de extract de vanilie;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 300 g gem de zmeura;
  • 2/3 cana de granola (fara fructe uscate);
  • 1/4 cana migdale;
  • zahar pudra (pentru decor);


Mod de preparare:

Mixeaza untul cu zaharul pana se formeaza o spuma, apoi adauga extractul de vanilie. Adauga treptat faina si sarea in spuma de unt, cu mixerul pornit la viteza mica. Rastoarna aluatul faramicios pe masa si framanta-l putin penntru a se "lega" mai bine.

Foloseste doua treimi din aluat pentru a forma o foaie groasa pe care o pui intr-o tava intinsa, dreptunghiulara, tapetata cu unt sau foloseste hartie de copt. Unge suprafata aluatului cu gem de zmeura din belsug.

Pune granola peste aluatul ramas si incearca sa o incorporezi in el prin framantare. Apoi, rupe aluatul in bucatele si imprastie-le pe foaia unsa cu gem, avand grija sa acoperi cat de cat toata suprafata. Imprastie si migdalele printre bucatile de aluat si baga apoi tava la cuptor, timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius.

Prajitura cu gem si aluat sfaramicios se serveste rece, cu zahar pudra pe deasupra.

Cine este Ina Garten?

Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "Contesa Desculta", este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.



 
Sursa foto: Americanprofile.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare