Negrese festive de Halloween
Ingrediente:
- 227 g unt (la temperatura camerei)
- 1 1/4 cani faina
- 1 1/4 lingurite sare
- 1 cana pudra cacao de calitate
- 2 lingurite extract vanilie
- 4 oua mari, la temperatura camerei
- 1 1/2 cani zahar
- 1/2 cana zahar brun
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 163 de grade Celsius. Amesteca faina cu sarea intr-un bol. Topeste untul intr-o tigaie, pe foc, si adauga apoi pudra de cacao in el, amestecand bine, pana se omogenizeaza. Stinge focul, lasa-le sa se raceasca, adauga vanilia si incorporeaza ouale, pe rand. Adauga zaharul si, la final, faina.
Pregateste o tava dreptunghiulara, cat mai lata. Tapeteaz-o cu unt si foaie de copt si toarna aluatul in ea.
Baga tava la cuptor timp de 30 de minute. Scoate-o din tava si pune-o la racit, pe un gratar. Decupeaza prajitura cu cu ajutorul unor forme de aluminiu sau plastic care intruchipeaza diverse simboluri si personaje de Halloween (lilieci, dovleci, paianjeni, sicrie, fantome), apoi decoreaza-le dupa bunul plac, cu creioane alimentare colorate sau glazura preparata din zahar si coloranti alimentari.
Cine este Martha Stewart?
Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume. Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si show-urile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).
Sursa foto: warmjello.com