Deserturi

#lilieci #halloween #fantome #paienjeni #negresa #martha stewart

Gateste cu Martha Stewart! Prepara si transforma negresa in cei mai deliciosi lilieci, fantome si paianjeni de Halloween!

Halloweenul este la cateva zile distanta, dar pregatirile sunt deja in toi. In weekendul acesta, cumparam dovleacul, scoatem decoratiunile din pod si, cel mai important, punem la punct meniul "deghizat" in cele mai sinistre moduri. Martha Stewart te invata, in cadrul serialului Bucatari celebri, de pe Acasa.ro, sa prepari si sa transformi negresele in cei mai deliciosi lilieci, paianjeni sau fantome!

Negrese festive de Halloween

Ingrediente:

  • 227 g unt (la temperatura camerei)
  • 1 1/4 cani faina
  • 1 1/4 lingurite sare
  • 1 cana pudra cacao de calitate
  • 2 lingurite extract vanilie
  • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • 1 1/2 cani zahar
  • 1/2 cana zahar brun

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 163 de grade Celsius. Amesteca faina cu sarea intr-un bol. Topeste untul intr-o tigaie, pe foc, si adauga apoi pudra de cacao in el, amestecand bine, pana se omogenizeaza. Stinge focul, lasa-le sa se raceasca, adauga vanilia si incorporeaza ouale, pe rand. Adauga zaharul si, la final, faina.

Pregateste o tava dreptunghiulara, cat mai lata. Tapeteaz-o cu unt si foaie de copt si toarna aluatul in ea.

Baga tava la cuptor timp de 30 de minute. Scoate-o din tava si pune-o la racit, pe un gratar. Decupeaza prajitura cu cu ajutorul unor forme de aluminiu sau plastic care intruchipeaza diverse simboluri si personaje de Halloween (lilieci, dovleci, paianjeni, sicrie, fantome), apoi decoreaza-le dupa bunul plac, cu creioane alimentare colorate sau glazura preparata din zahar si coloranti alimentari.

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume. Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si show-urile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).

Sursa foto: warmjello.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.