Deserturi

#ulei de susan #retete #retete exotice #giurgiulena #desert sicilian #retete siciliene

Giurgiulena, un desert delicios sicilian

Giurgiulena, denumita si giuggiulena sau cubaita, este un desert delicios care se prepara in Sicilia si in Calabria. Ingredientul vedeta al acestui desert este susanul si, ca multe alte dulciuri siciliene, este de origine araba. Iata cum il poti prepara:


Ingrediente pentru Giurgiulena:

  • 2 cani de seminte de susan
  • 1 cana de stafide
  • 2 linguri de malt de orez
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 1 lingura de faina alba


Cum se prepara Giurgiulena:

Mai intai, spala bine semintele de susan si, cu ajutorul unei site, scurge-le bine. Pune-le apoi intr-o tigaie neaderenta si prajeste-le aproximativ 5 minute, la foc mic.

Amesteca intr-un castron mai mare stafidele, maltul de orez si uleiul de susan. Adauga peste ele si semintele si faina, apoi amesteca-le bine din nou.

Intinde compozitia obtinuta intr-o tava unsa in prealabil cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, niveleaz-o si las-o la cuptorul preincalzit la 150 de grade Celsius aproximativ 20 de minute. Dupa ce scoti tava din cuptor, taie Giurgiulena in forma de romburi pe care lasa-le sa se raceasca.


Cum se serveste Giurgiulena:

Giurgiulena se serveste la temperatura camerei, simpla sau cu un pahar de vin alb.

Sursa foto: miamourdises.canalblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului