Giurgiulena, denumita si giuggiulena sau cubaita, este un desert delicios care se prepara in Sicilia si in Calabria. Ingredientul vedeta al acestui desert este susanul si, ca multe alte dulciuri siciliene, este de origine araba. Iata cum il poti prepara:
Ingrediente pentru Giurgiulena:
- 2 cani de seminte de susan
- 1 cana de stafide
- 2 linguri de malt de orez
- 2 linguri de ulei de susan
- 1 lingura de faina alba
Cum se prepara Giurgiulena:
Mai intai, spala bine semintele de susan si, cu ajutorul unei site, scurge-le bine. Pune-le apoi intr-o tigaie neaderenta si prajeste-le aproximativ 5 minute, la foc mic.
Amesteca intr-un castron mai mare stafidele, maltul de orez si uleiul de susan. Adauga peste ele si semintele si faina, apoi amesteca-le bine din nou.
Intinde compozitia obtinuta intr-o tava unsa in prealabil cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, niveleaz-o si las-o la cuptorul preincalzit la 150 de grade Celsius aproximativ 20 de minute. Dupa ce scoti tava din cuptor, taie Giurgiulena in forma de romburi pe care lasa-le sa se raceasca.
Cum se serveste Giurgiulena:
Giurgiulena se serveste la temperatura camerei, simpla sau cu un pahar de vin alb.
Sursa foto: miamourdises.canalblog.com