Deserturi

#reteta #culinar #ciocolata #desert

Gogosi umplute cu gem

Gogosile umplute cu gem sunt o adevarata bucurie pentru intreaga familie, mai ales daca sunt super pufoase si infrumusetate cu putin zahar pudra.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 pachetel mic cu drojdie proaspata (30 gr)
  • 130 ml lapte
  • 6 – 7 linguri de zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Zahar pudra
  • Un praf de sare
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • Gem (acesta poate fi inlocuit cu orice alta cremaciocolata, branza dulce de vaci amestecata cu albusuri de ou etc).
  • Ulei de floarea soarelui.

Cum se prepara:

  • Se incalezste putin laptele (nu fierbinte) si se adauga in el drojdia dupa care se amesteca bine.
  • In acest amestec se pune o lingurita de zahar si una de faina si se omogenizeaza bine dupa care se lasa timp de 15 minute intr-un spatiu calduros, acoperita cu un servetel (este de preferat ca bucataria sa fie incalzita).
  • Se bat cele doua oua, se adauga amestecul de mai sus, zaharul, zaharul vanilat, doua linguri de ulei, esenta de vanilie, praful de sare, iar rezultatul se inglobeaza in faina si se framanta pana cand aluatul devine unul consistent.
  • Aluatul se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut, timp de aproximativ 40 de minute.
  • Se aranjeaza masa de lucru, se presoara cu faina pentru a evita lipirea si, cu ajutorul unui facalet , se intind fasii subtiri de aluat. Cand coca este de aproximativ 1 cm grosime si decupeaza forme rotunde cu ajutorul unei cani.
  • In mijlocul acestor forme se adauga cate o lingurita de gem, magiun sau crema de ciocolata, dupa care se acopera cu un alt rotund de alut si se preseaza bine pe margini cu ajutorul degetelor.
  • Gogosile astfel formate se mai lasa inca 10 – 15 minute sa se “odihneasca” dupa care se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  • Cand au prins o culoare aurie se scot pe un servetel de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei si apoi se pudreaza din belsug cu zahar pudra.

Cum se serveste:

  • Gogosile umplute se pot servi atat calde cat si reci, simple sau insotite de un pahar cu lapte caldut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete