Deserturi

#desert #gutui #nuci #stafide #gutui coapte

Gutui coapte cu nuci, stafide si scortisoara

Gutuile coapte cu nuci si stafide reprezinta un desert sanatos, rapid si usor de preparat.


Ingrediente pentru gutui coapte cu nuci si stafide:

  • 5 gutui de dimensiuni medii
  • 30 g de stafide
  • 130 g de miez de nuca
  • 2 linguri de miere
  • o lingura de margarina
  • o lingurita rasa de scortisoara
  • zahar pudra
     

Cum se prepara gutuile coapte cu nuci si stafide:

Cele 5 gutui se spala, iar apoi se taie capacul fiecareia. Gutuile se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit, dupa care se pun de-o parte.

Intre timp miezul de nuca se pune intr-o tava care se baga in cuptorul incins timp de 7 minute. Stafidele se tin 10 minute in apa calduta, dupa care se asaza pe un servetel de hartie pentru a se elimina surplusul de apa.

Se amesteca nucile cu stafidele, cu mierea, margarina si scortisoara. Amestecul se adauga in gutuile scobite, iar acestea se baga in cuptor, intr-o tava pe care se pune hartie de copt.

Gutuile se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la copt, la foc mediu. La final se pudreaza cu zahar.


Cum se servesc gutuile coapte cu nuci si stafide:

Gutuile coapte cu nuci si stafide se pot servi ca atare sau cu o cupa de inghetata de vanilie.

Sursa foto: staticflickr.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.