Deserturi

#retete guturi #coacere gutui #gutui coapte #gutui #desert

Gutui coapte, umplute cu nuci si stafide, un desert delicios

Gutuile sunt fructe gustoase, aromate si sanatoase. Profita de aceasta perioada in care se gasesc la toate colturile de drum si prepara-le intr-un mod inedit. Umple gutuile cu nuci si stafide si te vei bucura de un desert de exceptie.

 

Ingrediente pentru gutuile coapte

  • 5 gutui de dimensiuni medii
  • 30g de stafide
  • 130g de miez de nuca, prajit, nesarat
  • 2 linguri de miere
  • o lingura de unt
  • o lingurita rasa de scortisoara
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie

Cum se prepara gutuile coapte

Pune stafidele la hidratat in putina apa calda, timp de 10 minute.

Spala bine gutuile, apoi taie-le un capac. Cu ajutorul unei lingurite scobeste interiorul acestora si asaza-le intr-un vas de yena.

Scurge stafidele si scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi apa in exces.

Taie nucile in sferturi si asaza-le intr-un castron impreuna cu stafidele. Pune peste acestea mierea, untul topit, sarea, coaja de lamaie, scortisoara si amesteca bine, pana la omogenizare. Cu compozitia rezultata umple gutuile si pune-le apoi capacul.

Acopera vasul si coace gutuile la foc mediu pana se inmoaie.

Cum se servesc gutuile coapte

Serveste gutuile calde, alaturi de o cupa de inghetata sau de o lingura de dulceata. Pentru un aspect placut, le poti pudra cu putin ahar pudra.

Sursa foto: 500px.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete