Deserturile cu ciocolata sunt in topul preferintelor indragostitilor in materie de dulciuri. Motivul? Proprietatile afrodiziace ale ciocolatei! Daca vrei sa-ti surprinzi partenerul cu un desert special de Ziua Indragostitilor, opteaza pentru pregatirea unui desert simplu dar rafinat.
1. Budinca cremoasa de ciocolata cu zmeura
Budinca cremoasa de ciocolata cu zmeura este delicioasa si aromata, ideala pentru o seara speciala in doi. Pentru un efect deosebit, poti raci budinca in forme speciale. Orneaza apoi cu zmeura, ciocolata alba si sos de caramel.
Ingrediente pentru budinca cremoasa de ciocolata cu zmeura
- 100 grame zahar
- 2 lingurite amidon
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 1 albus
- 300 ml lapte
- 70 grame ciocolata amaruie
- 100 grame zmeura
- 40 grame ciocolata alba
Cum se prepara budinca cremoasa de ciocolata cu zmeura
Combina zaharul cu amidonul, vanilia, oul si albusul intr-un bol. Adauga si un praf de sare si amesteca foarte bine, pana se omogenizeaza.
Fierbe laptele intr-o cratita pe foc. Cand da in clocot, ia-l de pe foc si adauga ciocolata, amestecand continuu, pana cand se topeste complet.
Adauga treptat aceasta compozitie peste amestecul cu ou. Dupa ce toate ingredientele s-au incorporat bine, mai lasa pe foc timp de 10 minute. Toarna apoi budinca intr-un bol, acopera cu folie de plastic si lasa sa se raceasca complet. Da apoi la rece pentru o ora.
Inainte de a servi, presara peste budinca zmeura si ciocolata alba rasa.
Cum se serveste budinca cremoasa de ciocolata cu zmeura
Budinca cremoasa de ciocolata cu zmeura se serveste rece, cu un pahar de vin rosu.
2. Briose de ciocolata cu bezele
Briosele de ciocolata cu bezele reprezinta desertul ideal pentru o cina romantica. Cu aroma de vanilie, ciocolata decadenta si bezele moi care se topesc instant, aceste briose vor deveni rapid preferatele tale.
Ingrediente pentru briosele de ciocolata cu bezele
- 300 grame ciocolata amaruie
- 50 grame unt
- 80 grame zahar
- 2 oua
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 150 grame faina
- 6 bezele
- zahar pudra
Cum se prepara briosele de ciocolata cu bezele
Amesteca ciocolata si untul intr-o cratita pe foc pana cand se topesc si capata o consistenta fina. Ia de pe foc si adauga treptat zaharul, ouale si vanilia. Amesteca foarte bine cu spatula.
Incorporeaza apoi si faina si amesteca, pana obtii un aluat cremos, fara cocoloase. Unge cu unt o tava pentru briose si umple pe jumatate fiecare forma. Preseaza apoi la mijloc cate o bezea mare. Acopera apoi complet bezeaua cu restul de aluat.
Da tava la cuptor pentru 20 de minute. Cand sunt gata, scoate-le de la cuptor si lasa-le sa se raceasca timp de 10 minute. Scoate-le din forme, asaza-le pe un platou si pudreaza-le cu zahar.
Cum se servesc briosele de ciocolata cu bezele
Briosele de ciocolata cu bezele se servesc cu capsune proaspete.
3. Tort de ciocolata
Tortul de ciocolata este o prajitura ideala pentru evenimentele festive. Are un gust bun, se prepara repede si este si foarte aspectuos. Il poti decora cu fructe proaspete si zahar ars.
Ingrediente pentru tortul cu ciocolata
- 180 grame faina
- 100 grame cacao
- 200 grame zahar brun
- 50 grame gem de zmeura
- 100 grame iaurt
- 3 oua
- 200 grame unt
- 50 grame ciocolata neagra
- 40 grame unt
Cum se prepara tortul cu ciocolata
Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Unge cu unt o forma rotunda . Intr-un bol amesteca faina cu cacaoa si zaharul brun. Adauga si gemul de zmeura, iaurtul, ouale si untul topit.
Toarna compozitia intr-o tava in forma de inima si da la cuptor pentru 70 de minute. Lasa apoi sa se raceasca.
Intr-o cratita pe foc amesteca ciocolata neagra cu 40 grame unt. Lasa pe foc pana se topeste. Ia de pe foc si mai amesteca pana sosul se ingroasa putin. Toarna apoi glazura peste tort si orneaza-l cu doua inimioare din ciocolata.
Cum se serveste tortul cu ciocolata
Tortul cu ciocolata se poate servi alaturi de o cupa cu inghetata de vanilie si zmeura proaspata.
Sursa foto: myrecipes.com