Deserturi

#Ina Garten #desert #coeur a la creme #desert sofisticar #sos Grand Marnier

Indulceste-te cu Ina Garten! Prepara cel mai sofisticat, dar totodata simplu desert: Coeur a la creme cu sos Grand Marnier

Continuam seria deserturilor usoare, racoritoare si savuroase de vara cu o reteta care pe cat suna de sofisticat, pe atat este de simplu de preparat. Ina Garten te invata, in cadrul serialului "Bucatari celebri" de pe Acasa.ro, sa prepari un desert extravagant, care imprumuta gusturi alese, dar care se prepara fara efort, din ingrediente accesibile oricui: Coeur a la creme cu zmeura si sos Grand Marnier!

Coeur a la Creme cu zmeura si sos Grand Marnier

Ingrediente:

  • 400 g crema de branza
  • 1 1/4 ceasca de zahar pudra
  • 2 1/2 cesti smantana rece
  • 2 lingurite extract pur de vanilie
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • 500 g zmeura proaspata

Pentru sosul cu Grand Marnier si zmeura

  • 250 g zmeura
  • 1/2 ceasca zahar
  • 1 ceasca de gem de zmeura fara seminte
  • 2 linguri lichior de portocale (de preferat Grand Marnier)

Mod de preparare:

Pune crema de branza impreuna cu zaharul intr-un bol si amesteca-le cu mixerul, la viteza mare, timp de doua minute. Adauga, treptat, smantana, vanilia, coaja de lamaie si semintele de vanilie si mixeaza inca vreo doua minute, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna crema intr-o tava in forma de inimioara in care ai asezat in prealabil o bucata de panza si baga prajitura la frigider peste noapte.

A doua zi, inainte de a scoate prajitura din forma, prepara sosul, amestecand zmeura, zaharul si 1/4 ceasca de apa intr-o oala. Pune-o pe aragaz, la foc mic, si las-o sa fiarba cam 4 minute. Toarna sosul in blender, impreuna cu gemul si lichiorul de portocale si mixeaza-le pana obtii un sos fin. Lasa-l sa se raceasca.

Rastoarna prajitura din forma pe un platou intins, inconjoara inimioara cu sosul cu Grand Marnier si zmeura si presara fructele ramase peste sos.

Cine este Ina Garten?

Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "Contesa Desculta" este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire sau formare gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.

Sursa foto: cpi-reps.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului