Deserturi

#mere in aluat #inele glazurate #inele de mar # retete mere #deserturi

Inele de mar glazurate, un deliciu pe care cei mici il vor adora

Inelele de mar glazurate sunt un desert perfect pentru familiile cu copii si nu numai. Crocante la exterior, moi si usor acrisoare in interior se potrivesc perfect alaturi de o glazura dulce cu gust de caramel. Iata cat de simplu pot fi preparate. Cu siguranta vei dori sa le prepari la nesfarsit.

Ingrediente pentru inelele de mere

 

  • 6 mere mari, fara coaja si cotor
  • 200g faina
  • 1 albus de ou
  • 1 cana cu apa
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
  • scortisoara
  • zahar pudra

Pentru glazura

  • 4 linguri unt topit
  • 130g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri lapte
  • 100g zahar pudra

Cum se prepara inelele de mere

Bate albusul spuma tare impreuna cu sarea. Adauga esenta de vanilie, apa si incorporeaza faina.

 

Curata merele de coaja si taie-le in felii de o jumatate de centimetru grosime si apoi scoate-le cotorul.

Intr-o tigaie adanca pune uleiul la incins si preincalzeste la 200o Celsius.

Tavaleste feliile de mere in compozitia de ou cu faina apoi prajeste-le in uleiul incins, pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Scoate-le apoi pe un platou tapetat cu prosoape de bucatarie pentru a absorbi surplusul de grasime.

Dupa ce se racesc se pot pudra cu scortisoara si zahar pudra.

Cand sunt suficient de reci pentru a fi manevrate, pune inelele de mar pe un gratar, deasupra unei tavi tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 5-10 minute, pana devin crocante.

Intre timp prepara glazura. Pune untul la topit intr-o oala nonaderenta. Adauga zaharul si amesteca bine. Incorporeaza apoi restul ingredientelor si stinge focul.

Trece inele de mere prin glazura obtinuta.

Cum se servesc inelele de mere

Inelele de mere pot fi servite atat calde cat si reci. Merg foarte bine alaturi de un pahar de sampanie.

Sursa foto: betterrecipes.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.