Deserturi

#inghetata fructe #inghetata fructe de padure #retete inghetata #inghetata

Inghetata cu fructe de padure, un deliciu in zilele caniculare

Inghetata cu fructe de padure este un deliciu de care oricine trebuie sa se bucure in zilele caniculare de vara. In plus, o inghetata preparata acasa este mult mai sanatoasa decat una cumparata din comert. Iata cat de simplu este de preparat.

Ingrediente pentru inghetata de fructe de padure

  • 500 g iaurt grecesc cu 10% grasime
  • 200 g smantana grasa
  • 300 g amestec de fructe de padure
  • o fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra, dupa gust

Cum se prepara inghetata de fructe de padure

Daca folosesti fructe de padure congelate, lasa-le la dezghetat inainte de a prepara inghetata. Pune-le apoi in blender si mixeaza-le bine pana obtii o spuma.

Separat, intr-un bol pentru mixer adauga iaurtul, smantana si vanilia si mixeaza bine. Adauga treptat zahar, dupa gust, mixand in continuare. Tine cont de faptul ca fructele sunt acrisoare, asadar, daca vrei sa obtii o inghetata dulce va trebui sa adaugi mai mult zahar peste iaurt.

Daca nu vrei sa utilizezi zahar la prepararea inghetatei, il poti inlocui cu miere.

Incorporeaza treptat fructele in mixul de iaurt cu smantana si amesteca pana la omogenizare.

Toarna inghetata intr-o cutie si las-o la congelator minim 24 de ore inainte de a o servi.

Cum se serveste inghetata de fructe de padure

Serveste inghetata in cupe speciale. Optional o poti decora cu frisca si/sau toppingurile preferate.

Sursa foto: augourmand.cz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului